15 Ocak 2010 00:00

Linç girişimleri halkı sindirme amaçlı

İNSAN Hakları Derneği Tarsus Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, Türkiye’de yaşanan sorunların demokratik ve barışçıl yöntemler yerine şiddetle bastırılmak istenmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İNSAN Hakları Derneği Tarsus Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen demokratik kitle örgütleri, Türkiye’de yaşanan sorunların demokratik ve barışçıl yöntemler yerine şiddetle bastırılmak istenmesine karşı basın açıklaması yaptı. Yarenlik Alanı’nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak istediklerini dile getirdiler.
İHD Tarsus Şube Başkanı Abdulselam Duran yaşanan kaygı verici gelişmelere dikkat çekerek, hükümet ve muhalefetin ağız birliği yaparak saldırganlığı “duyarlı vatandaş tepkisi” olarak yansıtılmaya çalıştıklarını söyledi. Linç girişimlerinin, ülkedeki gidişattan kaygı duyan bütün demokratik kamuoyunu tedirgin ettiğini belirten Abdulselam Duran, Selendi’deRoman vatandaşlara yönelik linç girişimi ve arkasından çözüm olarak ilçeden sürgün edilmelerini de kınadı. Saldırganların sadece muhalif kesimleri susturmayı değil aynı zamanda kendisinden farklı renkte, kültürde ve inanışta olan herkesi sindirmeye çalıştığını ifade eden Duran, yaşananların korku ve şiddeti kullanarak tek tipleştirmeye çalışmak anlamına geldiğini söyledi. Bir biri ardına gerçekleşen olayların en demokratik hakların bile kullanılamaz hale getirilmesine yönelik bir provokasyon olduğunu ifade eden Duran, “DTP’nin kapatılması, yeni kurulan BDP’lilerin, halk oyu ile seçilmişlerin tutuklanması, kelepçelenerek basın önünde onurları kırılarak teşhir edilmeleri, yüzlerce çocuğun tutuklanması, Alevilerin onurunun kırılmak istenmesi, TEKEL işçilerine saldırı, sağlığın paralı hale getirilmesi, asgari ücretin insanca yaşam standardının çok altında belirlenmesi, yapılan zamlar, AKP hükümetinin demokrasi rüzgarları estirdiği bir süreçte yaşanmıştır” dedi. (Tarsus/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Özgürlükler bütün dünyada erozyona uğradı

SONRAKİ HABER

Balkanlar’ın ışığı ve gölgesi İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...