15 Ocak 2010 00:00

Özgürlükler bütün dünyada erozyona uğradı

FREEDOM House (Özgürlük Evi), yayınladığı 2010 yılı raporunun ana başlıklarında, tüm dünyada özgürlüklerin erozyona uğradığını, Türkiye’nin de ...

Paylaş

FREEDOM House (Özgürlük Evi), yayınladığı 2010 yılı raporunun ana başlıklarında, tüm dünyada özgürlüklerin erozyona uğradığını, Türkiye’nin de özgürlükler açısından halen geçtiğimiz yıl girdiği gerileme trendinde bulunduğu belirtildi.
70 yıldır faaliyet gösteren Freedom House, 2010 yılı raporunun ana başlıklarını yayınladı. Detaylarına mayıs 2010 yılında ulaşılacak raporun dikkat çeken saptaması tüm dünyada genel olarak politik haklar ve sivil özgürlüklerde erozyon yaşandığı, Türkiye’nin de halen gerileme trendinde bulunduğu oldu. Rapora göre, dünyanın yüzde 20’sini temsil eden 40 ülkede insan hakları konusunda yoğun baskıların gözlemlendiği belirtildi.
Raporda, 2009 yılında özgürlükler açısından gözlemlenen 194 ülkenin 89’u özgür olarak değerlendirilirken, tüm dünya nüfusunun yüzde 46’sına denk gelen rakamın, kısmen özgür ülkeler ve nüfusta ise yüzde 30’a karşılık geldiği belirtildi. Türkiye’de geçen yıl olduğu gibi “Yarı özgür” ülke olarak belirtildi. Raporda, Lübnan ve Irak’ta ise gelişme kaydedildiğinin belirtilmesi dikkat çekti. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

Linç girişimleri halkı sindirme amaçlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...