15 Ocak 2010 00:00

Senaristin engelli koşusu

Erol Günaydın, Meral Okay, Türkan Derya, Kandemir Konduk, Nilgün Öneş, Mustafa Altıoklar gibi usta isimler senaryo öğretiyor.

Paylaş

Erol Günaydın, Meral Okay, Türkan Derya, Kandemir Konduk, Nilgün Öneş, Mustafa Altıoklar gibi usta isimler senaryo öğretiyor.
Senaryo Yazarları Derneği, sinemanın ustalarıyla senaryoya ilgi duyanları buluşturmaya devam ediyor.
Senaryo Yazarları Derneği (SENDER), büyük ilgi gören seminerler dizisine devam ediyor. 2010 kış ve bahar dönemi seminerlerinde sinema ve televizyonun usta isimleri, genç yazar ve yazar adaylarıyla bir araya gelecek. 24 Ocak’ta başlayacak seminerlerin başlığı “Seyirciyle Buluşma - Senaristin Engelli Koşusu”. Engelli koşu yeni dönem kayıtları ise başladı.
TASARIM ATÖLYESİ BAŞLIYOR
Sender’in dört yıldır devam eden Temel Tasarım Atölyesi de 16 Ocak ‘ta başlıyor. Temel Tasarım Atölyesi ise, geçtiğimiz yıllarda geliştirdiği formatını sürdürüyor. Atölye, 8 haftalık hazırlık bölümünde başarılı olan katılımcılarla devam ettiği 12 hafta ile beraber toplam 20 haftalık bir süreyi kapsıyor. “İyi bir senaryo için iyi bir film öyküsü, iyi bir film öyküsü için de çok güçlü bir film fikrine sahip olmalısınız” prensibinden hareket eden atölyelerde; katılımcıların uygulama içinde güçlü bir film fikri yaratmalarının ve bu fikirden iyi bir hikaye geliştirmelerinin yol ve yöntemlerini fark etmeleri amaçlanıyor.
Avrupa Senaryo Yazarları Federasyonu üyesi olan Sender’in düzenlediği Ustalarla Buluşma seminerlerinin 2009 Kasım-Aralık döneminde Safa Önal, Zeki Demirkubuz, Çağan Irmak, Sevil Demirci, Şebnem Sönmez ve Uğur Yücel vardı. Farklı açılardan senaryo okumalarının yapıldığı, sinemanın ustalarının genç yazar ve yazar adaylarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaştığı seminerlerin yeni döneminde sürpriz isimler yer alıyor.
Programın takvimi www.senaryo.org.tr adresinden takip edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

EĞİTİM EMEKÇİLERİNDEN TEKEL’E TAM DESTEK

SONRAKİ HABER

Miting ertelense de bizi yıldıramazlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...