15 Ocak 2010 00:00

EĞİTİM EMEKÇİLERİNDEN TEKEL’E TAM DESTEK

TEKEL işçileriyle dayanışma giderek büyüyor. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube, TEKEL işçileriyle dayanışmak için kararlar aldı.

Paylaş

TEKEL işçileriyle dayanışma giderek büyüyor. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube, TEKEL işçileriyle dayanışmak için kararlar aldı. Şubeye bağlı tüm işyerlerinde işçilerin mücadelesini anlatan bildiriler dağıtılarak, TEKEL işçileriyle dayanışma ve mücadeleyi birleştirme çağrısı yapıldı. Yayınlanan bildiride, 4-c uygulaması ile ücretli öğretmen uygulamasının aynı olduğu, TEKEL işçilerinin mücadelesinin emekçilerin mücadelesini birleştirmede önemli bir dayanak olduğu vurgulandı.
Onlarca okul dayanışma amacıyla kendi aralarında topladıkları paralarla yiyecek ve battaniye aldı. Eğitim Sen 2 No’lu Şube üyeleri, önceki akşam düzenledikleri kitlesel yürüyüşle işyerlerinden sağlanan desteği TEKEL işçilerine teslim ettiler. Türk-İş binasına yürüyen eğitimcimler TEKEL işçileri tarafından coşkuyla karşılandı. Şube Başkanı Tuğrul Culfa TEKEL işçilerinin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini, direnişle dayanışmak için üretimden gelen gücün kullanılması da dahil olmak üzere her türlü eylem ve desteğe hazır olduklarını belirtti. Eğitim emekçileri, 17 Ocak’ta yapılacak olan “Ekmek, Barış, Özgürlük Mitingi”ne de kitlesel katılım sağlayacaklar.
SALDIRI AYNI
Bu arada Türkiye Üniversiteleri 50-D’li Araştırma Görevlileri, TEKEL işçilerinin yanında olduklarını bildirdiler. Yapılan açıklamada, “50-d’li asistanlar olarak üniversitelerde güvencesiz çalıştırılmaya karşı 1.5 senedir mücadele vermekteyiz. Bugün gelinen noktada, sabırla sürdürdüğümüz direniş ve şimdiye dek söylediklerimizi destekleyen yargı kararlarına rağmen belirsizlik sürmekte; doktora sonrası işsizlik tehdidi olduğu yerde durmaktadır. Çok iyi biliyoruz ki, kamusal alanda güvencesiz istihdamın tek adı 50-d değildir” denildi. TEKEL işçilerinin 4-c’ye karşı verdiği mücadelenin tüm çalışanlara umut verdiği ifade edilen açıklama, rakamlar ve işkolları değişse de saldırının aynı olduğuna dikkat çekildi. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

İŞÇİLER OKULLARDA DİRENİŞLERİNİ ANLATTILAR

SONRAKİ HABER

Senaristin engelli koşusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...