15 Ocak 2010 00:00

İŞÇİLER OKULLARDA DİRENİŞLERİNİ ANLATTILAR

EĞİTİM SEN Ankara 2 No’lu Şube, TEKEL İşçileriyle eğitim emekçilerini işyerlerinde buluşturdu.

Paylaş

EĞİTİM SEN Ankara 2 No’lu Şube, TEKEL İşçileriyle eğitim emekçilerini işyerlerinde buluşturdu. Mobil Lisesi, Kardelen İlköğretim Okulu, Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi, Sokullu Mehmet Paşa Lisesi ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda yapılan toplantılara, eğitim emekçilerinin ilgisi yoğun oldu.
Adıyaman Yaprak Tütün İşletmesi’nde çalışan işçiler, eylem süreçlerini anlatarak, toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirttiler. 3-5 yıl önce özelleştirmelerin kendilerini etkilemeyeceğini, kendilerinin kadrolu olma güvencesinin onları koruyacağını düşündüklerini belirterek, bugün gelinen süreçte kapı önüne konulmak istendiklerini söylediler. İşçiler, eğitim emekçilerinin kendi durumlarına düşmemek için şimdiden tepki koymaları gerektiğini, çünkü hükümetin önce sağlık alanını sonra da eğitim için aynı kaderi biçtiğini belirttiler. “Bu mücadele sadece bizim mücadelemiz olmaktan çıkmıştır, toplumun tüm mağdur kesimlerinin mücadelesi olmuştur, bu mücadeleyi mutlaka kazanmalıyız” diyen emekçiler, eğitim emekçilerine önümüzdeki günlerde yapılacak olan oturma eylemi ve mitinge katılım çağrısında bulundular.
Eğitim emekçileri de TEKEL işçilerinin mücadelesini kendi mücadeleleri olarak gördüklerini belirterek, her türlü dayanışmayı göstereceklerini söylediler. TEKEL işçileri, mücadelelerinde başta Eğitim Sen ve sendikalar olmak üzere tüm Ankaralıların her türlü desteği gösterdiklerini belirterek, bu durumdan memnun olduklarını ve devamını beklediklerini söylediler.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER KONUŞTU
Batıkent Şevket Evliyagil Ticaret Meslek Lisesi’nde ücretli öğretmenler de söz alarak kendi durumlarının TEKEL işçileri ile aynı olduğunu belirttiler. Yine TEDAŞ ve Sümerbank’ta çalışırken emekliliğe zorlanan ve okullarda geçici çalışan işçilerle de fikir alışverişinde bulundular. Toplantılarda konuşan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Sekreteri Olgun Eroğlu, sadece TEKEL işçilerinin kadro eylemi olarak algılanmaması gerektiğini, bu mücadelenin artık tüm emekçilere mal olduğunu, emek hareketinin gözünün burada olduğunu söyledi. Eroğlu, “Uzun yıllardır emek hareketi hep kaybetti, hep haklarımız budandı, TEKEL işçileri bu gidişata bir takoz koydu, ya takozun arkasını güçlendirip emekçiler kazanacak ya da güçlendirmeyip takozun geri bize fırlamasına neden olacağız” diyerek, TEKEL işçilerinin mücadelesini güçlendirmeye çağırdı. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

EĞİTİM EMEKÇİLERİNDEN TEKEL’E TAM DESTEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...