15 Ocak 2010 00:00

Aydınlar ifade verdi

DİYARBAKIR’ın Lice’de askeri mühimmatın patlaması sonucu yaşamını yitiren Ceylan Önkol’un ölümüne neden olan askeri görevliler ...

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Lice’de askeri mühimmatın patlaması sonucu yaşamını yitiren Ceylan Önkol’un ölümüne neden olan askeri görevliler ve olay yerine gitmeyen Lice savcısı hakkında suç duyurusunda bulunan sanatçılar, ifade verdiler.
23 Ekim’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçelerini sunan aydınlardan İlkay Akkaya, Zeynep Tanbay, Leman Yurtsever, Yıldız Önen, Roni Margulies, Gülsüm Cengiz ve Yalçın Ergündoğan, adliyeye gelerek ifade verdi. İfadelerin ardından aydın ve sanatçılar adına bir açıklama yapan Gazeteci-Yazar Roni Margulies, ifadelerini alan savcıya suç duyurusunda belirttikleri düşüncelerinin aynısını aktardıklarını belirterek, “Ceylan için, insanlık için, adalet için çağrımızı yeniliyoruz. Ceylan’ın gözleri devlete, vicdanlara, insanlara ve adalete bakıyor. Adalet yerini bulsun ki, Ceylan’ın soran gözlerine bakacak yüzümüz olsun” dedi. (İSTANBUL)


ÖNCEKİ HABER

Baskılar ve protestolar sürüyor

SONRAKİ HABER

Ankara’da TEKEL Antep’te Çemen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...