15 Ocak 2010 00:00

Baskılar ve protestolar sürüyor

BAŞTA bölge illeri olmak üzere birçok kentte devam eden gözaltı ve tutuklama furyası devam ederken tepkiler de sürüyor.

Paylaş

BAŞTA bölge illeri olmak üzere birçok kentte devam eden gözaltı ve tutuklama furyası devam ederken tepkiler de sürüyor.
BAŞKALE’DE İKİ KİŞİ TUTUKLANDI
Van’ın Başkale ilçesinde DTP’nin kapatılmasını protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Selahattin Koç ve İskender Dağdeviren tutuklandı.
Van’da 11 Ocak’ta gözaltına alınan 21 öğrenci, ikinci kez alınan ek gözaltı süresi bittikten sonra dün savcılığa çıkarıldı. Öğrencilerin adliyede olduğu saatlerde bir çok kitle örgütü temsilcisi ve öğrenciler adliye önünde toplandı. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde ifade işlemleri devam ediyordu.
TEPKİLER SÜRÜYOR
Öte yandan, gözaltı ve tutuklamalara tepkiler de sürüyor.
Van YYÜ öğrencileri, YÖDER ve kitle örgütleri, Mavi Plaza önünden Sanat Sokağı’na kadar yürüyerek gözaltılara tepki gösterdi. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, baskıların kendilerini yıldırmayacağını söylediler. Açıklamaya, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan da katıldı.
Tüm Bel-Sen ve Batman Genel-İş’e üye işçi ve memurlar da dün yine Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın serbest bırakılması talebiyle Batman Belediyesi önünde ‘Kara Perşembe’ adıyla başlattıkları 5 dakikalık oturma eylemini sürdürdü. Yapılan açıklamada, Türkiye’nin hızla polis devletine dönüştüğü kaydedildi.
Kayapınar Belediyesi çalışanları belediye önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. 4 haftadır süren oturma eyleminde “Belediye başkanlarımız ne suç işlemişse, biz de aynı suçu işlemeye devam edeceğiz” denildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TSK’dan roket itirafı

SONRAKİ HABER

Aydınlar ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...