16 Ocak 2010 00:00

PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri Ankara’da olacak

PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri Türk-İş’in kararları doğrultusunda her cuma günü olduğu gibi dün de işyerlerinde yaptıkları iş bırakma eylemleriyle TEKEL işçilerini yalnız bırakmadı.

Paylaş

PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri Türk-İş’in kararları doğrultusunda her cuma günü olduğu gibi dün de işyerlerinde yaptıkları iş bırakma eylemleriyle TEKEL işçilerini yalnız bırakmadı.
Sabah iş başı yapmadan, önce TÜPRAŞ sonra da PETKİM işçilerine seslenen Petrol-İş Aliağa Şube Yönetimi, TEKEL işçilerinin taleplerini kabul etmeyen hükümeti protesto ettiklerini ve Ankara mitingi için yola çıkacaklarını duyurdular.
ALİAĞA İKİ EYLEMLE GÜNE BAŞLADI
Petrol-İş Aliağa Şubesi eylemlere TÜPRAŞ işçileri ile başladı. TÜPRAŞ dış kapısı önünde toplanan işçiler adına yapılan açıklamada birlik ve beraberliğin arttırılması çağrısında bulundu. Açıklamada, “Bir aydır eylem yapan TEKEL işçileri kazanırlarsa sadece kendileri değil, bütün işçiler kazanacaktır” denildi. TÜPRAŞ işçileri açıklamanın ardından işyerlerine döndüler.
PETKİM işçileri ise bu sefer servislerden işyeri önünde değil PETKİM kavşağında indiler. Burada toplanan 700 işçi alkış ve sloganlarla Petkim kapısına yürüdü. İşçiler yol boyunca “Birleşen işçi asla yenilmez”, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın iş ekmek özgürlük” mücadelemiz sloganlarını attılar. İşçilere seslenen işyeri temsilcisi Ahmet Oktay, “Bugün bizim TEKEL işçilerinin yanında olmamız lazım. Biz mücadele ederken onlar neredeydi deme lüksümüz yok. Bugün işçilerin birliğini ve gücünü daha da yükseltmemiz gerekiyor. TEKEL işçilerinin kazanması gerekiyor” dedi.
AİLELERLE ANKARA’YA
Şube Başkanı İsmail Doğan da taşeron çalışma, ödünç işçilik gibi sorunlara değinerek, “Bu ülkede emeğiyle geçinen, alın teriyle yaşayan işçilerin aleyhine ne yasa varsa yapmak için özel bir çaba gösteren bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. İşçiler, memurlar, emekliler, dul, yetim, işsiz, asgari ücretli, taşeron bütün emekçilerin yaşamı zorlaşıyor. Bugün TEKEL işçilerinin kazanması demek bu kötü gidişe dur demenin bir yolu olacak” dedi.
Tüm işçileri aileleriyle birlikte Ankara mitingine katılmaya çağıran Doğan, “PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri olarak eksiksiz Ankara’da olacağız” dedi.
Basın açıklamasının ardından işçiler bir saatlik iş bırakma eylemini tamamlamak için fabrika kapısı önünde ve bahçede bekledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Dayanışmayı büyütme çağrısı

SONRAKİ HABER

İşçilerden örnek kararlılık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...