16 Ocak 2010 00:00

Dayanışmayı büyütme çağrısı

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB üyeleri, yaptıkları eylemlerle TEKEL işçilerinin yanında olduklarını duyurdular.

Paylaş

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB üyeleri, yaptıkları eylemlerle TEKEL işçilerinin yanında olduklarını duyurdular.
İzmir’de AKP il binası önünde yapılan eyleme Türk-İş de katıldı. Saldırılara karşı ortak mücadele çağrısı yapılan eyleme 200’e yakın sendika, meslek örgütü temsilcisi ve üyesi katıldı. Sık sık “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “TEKEL’e uzanan eller kırılsın”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “AKP 4-c’yi al başına çal” sloganlarının atıldığı eylemde, ortak açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Ali Kılıç okudu. Kılıç, bütün dünyada işçi ve emekçilerin haklarına acımasızca saldırıldığını belirterek, birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti. Bir ayı aşkın bir süredir Ankara’da işleri ve gelecekleri için direnen TEKEL işçilerinin yanında olduklarını belirten Kılıç, “4-c ve kölelik koşullarındaki çalışma hayatına karşı 17 Ocak Pazar günü Ankara’da tüm işçi ve emekçilerle yan yana olacağız. Özgür ve demokratik bir Türkiye isteyen herkesi Ankara’ya davet ediyoruz” dedi.
Türk-İş Ege Bölge Başkanı Mustafa Kundakçı da, Ankara’da 23 gündür direnen TEKEL işçilerinin onurlu mücadelesini kutladığını ifade ederek, “İzmirli emekçiler olarak tüm TEKEL işçilerine selam gönderiyoruz” dedi.
Antalya Emek ve Demokrasi güçleri de Kışlahan Meydanı’ndaydı. DİSK, KESK,TMMOB ve TTB, siyasi parti ve derneklerin katıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, emek ve demokrasi güçlerinin tek bir vücut halinde birleşik mücadeleyi yükseltmesi gerektiğini söyledi. TEKEL işçilerinin eşitlikten, barıştan yana olan tüm kesimlere moral kaynağı olduğuna dikkat çeken Sönmez, dayanışma çağrısı yaptı.
Van’da KESK Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB ve TTB, TEKEL işçilerine destek vermek için Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada ayrıca Kürt, Roman ve yabancı düşmanlığı gibi şoven politikalarla toplumun yapay olarak kutuplaştırıldığına, çok kimlikli ve çok kültürlü Türkiye dokusunun çeşitli dayatmalarla kırılarak, bir arada yaşama umudunun boğulmak istendiğine değinildi. Açıklamanın ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerine yönelik baskıyı kınayan emekçiler, “Kahrolsun faşizm!” sloganı atarak tepkilerini gösterdiler.
Bolu KESK Şubeler Platformu, Emekli-Sen, TTB ve TMMOB temsilcilerinin yaptığı eyleme Türk-İş, Halkevleri, EMEP, CHP ve TKP de destek verdi. TEKEL işçilerine destek çağrısı yapılan eylemde, zamlara karşı topyekün mücadele edileceği bildirildi. “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “İşçi memur el ele genel greve”, “Zam zulüm işkence işte AKP” sloganlarının atıldığı eylemde, emekli işçi Turgut Usta, kendi yazdığı “Pirzola” isimli şiirini okudu. (HABER MERKEZİ)

MADENCİLERDEN TAM DESTEK

İŞ BIRAKMA eylemine Zonguldak maden işçileri de tam destek verdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun işyerlerinde tüm işçiler 1 saat işe geç başladı. Zonguldak ve Türkiye genelinde 12 bölgede çalışan MTA işçileri de eyleme katıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Karadon, Üzülmez, Kozlu, Armutçuk ve Amasra Müesseseleri, Merkez servisleri ile MTA işyerlerinde şube yöneticileri tarafından okunan bildiride “Biz bugün bir kez daha hükümeti uyarıyoruz. İşçilerle, emekçilerle kavga etmek onları yok saymak ve tek taraflı kararlar almak hiçbir hükümete yarar sağlamamıştır” dendi.
ÖNCEKİ HABER

TÜRK-İŞ KARARINA UYMADI

SONRAKİ HABER

PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri Ankara’da olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...