16 Ocak 2010 00:00

Ergenekon’da bomba cevaplar!

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel...

Paylaş

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, “Türk İntikam Tugayı (TİT)” ile ilgili ellerindeki bilgileri mahkemeye gönderdi.
Jandarma Genel Komutanlığı, Ümraniye’de ele geçirilen ve Ergenekon soruşturmasının başlamasına vesile kabul edilen el bombalarıyla ilgili, davayı yürüten mahkemeye bir yazı gönderdi. Yazıda, “Birliklere tertip edilen mühimmata ait bilgilere, tertip emirlerinin arşiv bekleme süresinin dolmasına müteakip imha edilmesi nedeniyle ulaşılamadığından, bahse konu mühimmatın hangi birliğe, hangi tarihte kaçar adet tertip edildiğinin tespit edilemedi” denildi.
Yazının devamında ise bu mühimmatları envanterinde bulunduran birlik komutanlarınca, söz konusu mühimmattan eksik, kayıp veya çalıntı olmadığının bildirildiği ifade edildi.
‘TÜRK İNTİKAM TUGAYI’ ARAŞTIRMASI
MİT’ten gelen yazıda, “TİT isminin 1978’den beri etkili bir illegal örgüt olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığı” ileri sürüldü. Yazıda, yapılan araştırmalar sonucunda, “TİT adının solcu kesimin korkutulması amacıyla aşırı milliyetçi unsurlarca bir süre kullanıldığı...” ifade edildi. Aynı yazıda, “TİT” adının hedef alınan şahıs veya kuruluşları psikolojik yönden etkilemek ve korkutmak amacıyla zaman zaman kullanıldığı, örgütün merkez komitesi ve organik yapısının oluşmadığı, paravan bir isim olarak kullanıldığı iddiası yer aldı.
TSK HABERSİZMİŞ!
Genelkurmay Başkanlığı ise mahkemeye gönderdiği yazıda, Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe girişimleri ile ilgili kendilerinde bilgi ve belge bulunmadığını bildirdi.
Mahkemenin TSK’da askeri darbe teşebbüsü amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı yönündeki talebi üzerine Genelkurmay, “2000-2009 yılları arasında TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı ve soruşturma yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgi ve belge mevcut değildir” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

JANDARMA: Kayıtları sildik, bu nedenle Ümraniye’de bulunan el bombalarının jandarmaya ait olup olmadığını tespit edemedik.
MİT: TİT diye bir örgüt yok. Sadece solcuları korkutmak için kullanılan paravan bir isim.
GENELKURMAY: Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe girişimleri ile ilgili bilgimiz yok.
ÖNCEKİ HABER

Romanları topluma kazandıracak!

SONRAKİ HABER

Örtülü ödenek kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa