16 Ocak 2010 00:00

BU AYIP SiZE YETER

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 5 yıldan bu yana faaliyet gösteren İletişim Çalışmaları...

Paylaş

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 5 yıldan bu yana faaliyet gösteren İletişim Çalışmaları Topluluğu’nun, 19 Ocak 2007 tarihinde katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni Gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümü nedeniyle, düzenlenmek istediği belgesel gösterimine dekanlık tarafından, ‘güvenlik!’ gerekçesiyle izin verilmedi.
‘HRANT’A BUNU NASIL ANLATACAĞIZ’
Gösterime izin verilmemesi üzerine hareket geçen topluluk üyeleri ve bazı akademisyenler “Hrant’tan özür diliyoruz” başlıklı bir metni imzaya açtı. egeiletisimdehrantyasak.blogspot.com adresinden de ulaşılacak olan metinde Hrant Dink’in bütün karanlıklara inat barışın, kardeşliğin ve umudun dilini kullanan bir gazeteci olduğuna dikkat çekilerek, “Ne demişti de katledilmişti Hrant? Diyordu ki, gelin bir arada yaşamı savunalım. Peki, biz ne diyeceğiz Hrant’a? Hem de özgür düşüncenin, bilimin, sanatın mekanında, bir İletişim Fakültesi’nde geleceğin gazetecilerine Hrant belgeselinin yasaklandığını nasıl anlatacağız” denildi.
KARA LEKE
EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Selda Akçalı, Yrd. Doç. Dr. Hilmi Maktav, Araştırma Görevlisi Murat Karaduman, Araştırma Görevlisi Eylin Babacan, EÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zerrin Kurtoğlu, Akademisyenler Prof. Dr. Ertan Yılmaz, Uğur Kutay, Yönetmen Nilgün Eroğlu Maktav’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aydının da imzaladığı metinde bu yasaktan dolayı Hrant’ın anısı önünde mahcup ve utanç içerisinde olunduğu ifade edildi. Hrant’ın “Kendinizi çapraz ateş altında hissedersiniz. Yetti gayri diye haykırasınız gelir. Derken o sıkıntı dehlizine bir el uzanır, alır sizi tekrar sabahın şafağına çıkarır ve kulağınıza şöyle fısıldar: ‘Haydi, devam et, diren, dayan, pes etmek yok” sözlerinin de yer aldığı imza metninde, yasak kararının EÜ İletişim Fakültesi’nin tarihine kara bir leke olarak geçeceği kaydedildi. (İzmir/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Selendi tehlikeli bir sürecin habercisi

SONRAKİ HABER

HAYAT YAZILARI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa