16 Ocak 2010 00:00
Kriz evliliği vurdu
KRİZ gençlerin yuva kurmasına da engel oldu. Aliağa Belediyesine 2009 yılında müracaat eden 368 çiftin nikah işleminin yapılarak dünya evine girdiği bildirilirken, son çıkan büyükşehir yasası ile belediye statüsü sonra eren, Mart 2009dan sonra Helvacı da yapılan nikahlarında Aliağaya dahil olmasına rağmen bir önceki yıla göre artış olmaması krize bağlandı. Konuyla ilgili Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğundan alınan bilgilere göre 2008 yılında 367 olan nikah sayısı 2009 yılında sadece 1 çift artarak 368 olarak gerçekleşti.
ÜCRETSİZ NİKÂHA RAĞBET YOK
Aliağa Belediyesi Evlendirme Memurluğunun verilerine göre 2009 yılında evlenen çift sayısının bir önceki yıla göre sadece bir çift arttığı görülürken, Evlendirme Memurluğunda mesai saatlerinde yapılan tüm işlemlerin ücretsiz olduğu sadece Uluslararası Aile Cüzdanı için ücret alındığı kaydedildi. Ayrıca yapılan tüm işlemlerin nüfus müdürlüklerine de bildirildiği; erkeğin ve kadının nüfus kütüklerine işlenmesinin sağlandığı kaydedildi.
GENÇLER HAYALLERİNİ ERTELİYOR
Krizin ülkedeki tüm kurum ve kişileri etkilediğine dikkat çeken Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, 2008in son çeyreğinden itibaren derinden hissedilen krizin etkileri devam ediyor. Türkiyenin milli geliri 2008in son çeyreğinde yüzde 6.5, 2009un üç çeyreğinde ise ortalama yüzde 8.4 küçüldü. Sürekli artan fiyatlar, hayat pahalılığı, işsizlik, altın fiyatlarının çok artması maalesef gençlerimizi yuva kurarken çok zorluyor ya da hayallerini ertelemek zorunda bırakıyor. Toplumumuzu derinden etkileyen krizin bir an önce son bulması en büyük dileğimiz dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et