13 Mart 2011 12:31

Düşüncelere de el koyacak mısınız?

TUTUKLU ve hükümlülere yönelik hak ihlalleri ve engellemelerle adını sıklıkla duyuran Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi idaresi, yeni bir engellemeye daha imza attı. Tahliye olan ya da başka bir cezaevine sevk edilen mahkumların, giderken arkadaşlarına hediye ettikleri kitaplara cezaevi idaresi tarafından ‘size ait değil’ denilerek el konulması, ‘

Düşüncelere de el koyacak mısınız?
Paylaş

‘SİZE AİT DEĞİL’

Gönderdiği mektup ile maruz kaldıkları bu uygulamayı yansıtan karikatür ile cezaevindeki bu ilginç engellemeyi yansıtan tutuklu Gökhan Sarıtoprak, mektubunda manevi değere sahip kitaplardan öte maddi değeri yüksek hediye yağmurlarına tutulan cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer devlet yetkililerine “Bugün size verilen hediyelerin ‘size ait değil’ denilerek alınmak istenmesi durumunda ne yapardınız acaba? Arkadaşlarınızın size hediye ettiği bir kitabın zorla elinizden alınması durumunda ne hisseder, nasıl bir tavır gösterirdiniz” diyerek sorusuna cevap arıyor.

Sarıtoprak mektubunda, “Bu uygulamanın düşüncelere tahammül edemeyen bir anlayışın ürünü olduğu açık. Kitaplara el konabilir, ama düşüncelere aynı şeyleri hiçbir gücün yapamayacağını çok iyi biliyoruz” diyerek, bu engelleme karşısında duyarlı tüm kesimlere çağrıda bulundu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan manşetlere işte böyle karışmış!

SONRAKİ HABER

Yoksulluk mu şiddet mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...