16 Ocak 2010 00:00

Yetki tartışması Uludağ’ı vuracak

TÜRKİYE’nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da yetki krizi büyüyor.

Paylaş

TÜRKİYE’nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da yetki krizi büyüyor. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ’ın üst yapı yetkisini Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne vermeyeceğini açıklarken, AKP’li Belediye Başkanı Recep Altepe, “Sayın Bakan üzerinde baskı hissettiği için sanırım böyle bir açıklama yaptı. Yetkiyi biz alacağız. Uludağ, Bursa’dan yönetilecek” dedi.
Uludağ’daki imar düzenlemeleriyle ilgili yetki tartışması Veysel Eroğlu’nun Ankara’da yaptığı açıklama ile yeniden çıkmaza girdi. Uludağ’ın, Bakanlığın yaptığı en önemli ve büyük proje olduğunu iddia eden Eroğlu, bu projenin devlet eliyle yapılması gerektiğini belirtti. Bakan Eroğlu’nun sözlerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yanıt verdi. Altepe, “Sayın Bakan üzerinde baskı hissettiği için sanırım böyle bir açıklama yaptı. Yetkiyi biz alacağız. Uludağ, Bursa’dan yönetilecek” diye konuştu.
ALTEPE BAŞBAKAN’A GÜVENİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirten Altepe, bu görüşmede Başbakan’ın yetkinin belediyeye verilmesi konusuna sıcak baktığını söyledi. Başkan Altepe, “Başbakanımız ile bir görüşme yaptık ve çok da olumlu geçti. Uludağ ile ilgili gereken çalışmaların belediyemizce yapılmasına olumlu bakıyor” diye konuştu.
Bakan Eroğlu ile görüşen AKP Bursa Milletvekillerinden Sedat Kızılcıklı, Bakanlığın Uludağ ile ilgili çok geniş kapsamlı bir plan hazırlığı içinde olduğunu ve Bakan Eroğlu’nun “Bu büyük proje devlet eliyle yapılmalı. Biz gereken hizmetlerin yapılması için altyapı yetkisini Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne vermiştik. Ancak üst yapı bize ait. Kararımdan dönmeyeceğim” dediğini anlattı.
Bakanlık ve Belediye arasındaki bu anlaşmazlığın sürmesi halinde konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hakemliğine kalacağına dikkat çeken Kızılcıklı, “Bu konuda uzlaşma olmazsa, son noktayı Başbakanımız koyar. O ne isterse, o olur” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Tam Gün köleliğe karşı

SONRAKİ HABER

GERÇEKLERi SÖYLEMİYORLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...