16 Ocak 2010 00:00

‘Sözleşme de sürüyor, sorunlarımız da’

TEB ve 51 Eczacı Odası Başkanı ortak bir açıklama yayınlayarak, sözleşmenin sürmesinin sorunlarını ortadan kaldırmadığını belirtti.

Paylaş

TEB ve 51 Eczacı Odası Başkanı ortak bir açıklama yayınlayarak, sözleşmenin sürmesinin sorunlarını ortadan kaldırmadığını belirtti.
‘DANIŞTAY HAKLILIĞIMIZI ONAYLADI’
Türk Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti ve 51 eczacı odası başkanı imzasıyla yayınlanan açıklamada, SGK’nın, sözleşmeyi tek taraflı feshetmesinin Danıştay’ca durdurulması, “Hukuki olarak haklılığımız en yüksek idari organ tarafından onanmış oldu” diye karşılandı.
Açıklamada, Çalışma Bakanı’nın ‘Karara itiraz edeceklerini belirttiği’ hatırlatılarak “Sorunun henüz ortadan kalkmadığı” vurgulandı.
Sözleşmenin devam ediyor olmasının sorunların bittiği anlamına gelmediği belirtilen açıklamada, eczacıların, “İlaç fiyat düşüşlerinin oluşturacağı zararı ödemek zorunda kalmalarına, angaryaya zorlanmalarına, bürokrasiye boğulmak istenmelerine” karşı olduğu belirtildi.
HALKIN DESTEĞİ YÜREKLENDİRDİ
Halkın desteğinin eczacıları yüreklendirdiğinin altı çizilen açıklamada, marketlerde ilaç satışının da hastalar tarafından olumlu karşılanmadığı ifade edildi.
TEB tarafından yapılan açıklamada, “En büyük ortak noktamız, hastalarımızın sağlık güvenliğini garanti altına almak, ucuz ve ulaşılabilir bir ilaç hizmeti sunmaktır. Bir diğer ortak noktamız ise, Birliği korumak, eczanesini korumak, meslektaşını korumak, mesleğini korumak, ilaç hizmeti vermeyi korumaktır” denildi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Odalarda seçim süreci başladı

SONRAKİ HABER

‘Vakıf Gureba kapatılmayacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...