16 Ocak 2010 00:00

Odalarda seçim süreci başladı

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nu oluşturan odalarda genel kurul süreci başladı.

Paylaş

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nu oluşturan odalarda genel kurul süreci başladı.
Bugün Orman Mühendisleri Odası’nın Genel Kurulu ile başlayacak olan süreç, 27 Şubat’ta Jeoloji Mühendisleri ve Peyzaj Mimarlarının genel kurulu ile sonuçlanacak.
Mimar ve Mühendis Odaları’nın genel kurulları, iktidarın denetim mekanizması ile odalar üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı ve yine AKP Hükümeti’nin kamudaki kadrolarının oda seçimlerine yönelik müdahalesinin üst düzeyde olduğu bir dönemde gerçekleşiyor.
Hükümetin odalara yönelik başka bir hazırlığı da, AB’ye uyum yasaları çerçevesinde meslek odalarının da değerlendirilmesi ve kamu denetimi yapmaktan çıkan bir yapıya büründürülmesini sağlayacak yeni bir yasa.
TABELA ÖRGÜTÜ YAPMAK İSTİYORLAR
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Ferdan Çiftçi, emeğin, insanlığın, kültürün, tarihsel değerlerin ve sevginin değersizleştirildiği bir süreçte genel kurullarını yaptıklarına dikkat çekti.
Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın da, AB Uyum Yasaları çerçevesinde devletin yapısı tümüyle yeniden şekillendirilirken, Avrupa’da yasa ile kurulmuş bir meslek örgütünün bulunmamasının TMMOB’un üzerinde bir kılıç gibi kullanıldığını belirtti. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul kültürün başkenti mi oluyor?

SONRAKİ HABER

‘Sözleşme de sürüyor, sorunlarımız da’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...