16 Ocak 2010 00:00

Maç yayını geldi, Ezel gitti

ÇUKUROVA grubu, DİGİTÜRK adına süper lig maç yayını ihalesini aldığı gün, en iddialı dizisi Ezel’i atv’ye kaptırdı.

Paylaş

ÇUKUROVA grubu, DİGİTÜRK adına süper lig maç yayını ihalesini aldığı gün, en iddialı dizisi Ezel’i atv’ye kaptırdı.
2001 yılından beri DİGİTURK’te yayınlanan Süper Lig, 2015 yılına kadar DİGİTURK’te yayınlanacak. Eski bedelin üçe katlandığı ihalede yayın hakkı yıllık 321 milyon dolara satıldı. Telekom ve TRT de ihaledeydi ancak kaybetti.
Sezonun en çok izlenen dizilerinden ve en büyük patlamasını yapan dizisi Ezel ise, aynı saatlerde atv ile anlaşıyordu. Kenan İmirzalıoğlu’nun başrolünü oynadığı Ezel dizisi SHOW TV’den atv’ye transfer oldu. Bu sezon sadece SHOW TV’de değil tüm kanallar içinde en çok izlenen yapım olan Ezel’in yapımcılığını Ay Yapım üstleniyor.
Ay Yapım’ın patronu Ekrem Çatay, transfer haberini doğrulayarak Medyatava’ya şu açıklamayı yaptı:
“Şirketin vergi borcu olduğu ve bu yüzden Maliye’nin baskısından kurtulmak için atv şemsiyesi altına geçtiği dedikodusu yapılıyor. Bu hem atv’ye hem de bize yapılmış büyük bir ayıptır. Ay Yapım’ın vergi borcu yok. Vergi cezası da almış değil. SHOW TV ile anlaşamadığımız için ayrıldık.”
Transferin “Büyük paralar karşılığı” olduğu iddiasını da reddeden Çatay, “Aynı bütçeyle atv’ye geçtik. Dizilerimizi transfer etmek bizim şirketimizde pek rastlanan bir olay değildir. Ancak bu sefer böyle olması gerekti” dedi.
Medyatava’nın haberine göre ise Ezel’in atv’ye geçmesinin nedeni altında SHOW TV’nin ödemeleri zamanında yapmaması yatıyor. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Taraf patronundan yeni şirket

SONRAKİ HABER

Akın İpek: Acelem yok, alacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...