17 Ocak 2010 00:00

TEKEL’e destek eylemleri sürüyor

TEKEL işçilerinin 1 aydan fazla süren Ankara’daki direnişi yurdun dört bir yanından destek görmeye devam ediyor.

Paylaş

TEKEL işçilerinin 1 aydan fazla süren Ankara’daki direnişi yurdun dört bir yanından destek görmeye devam ediyor.
Ankara’da KESK Ankara Şubeler Platformu ile Türk-İş’e bağlı TÜMTİS, Tez-Koop-İş, Yol-İş ve Petrol-İş Ankara şubeleri, Kızılay’dan iki ayrı kortej halinde AKP il binası önüne alkış ve sloganlarla yürüdüler.
Eylemde, konuşan Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Yusuf Doğan, hükümete seslerini duyurmak, itirazlarını bildirmek için bu eylemleri yaptıklarını belirterek, özelleştirmelere, işyeri kapatmalarına itirazları olduğunu söyledi. Doğan, bugün Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitinge de çağrı yaptı.
TEKEL İŞÇİLERİNE KARTAL’DAN DESTEK
l5 Ocak Cuma günü bir basın açıklamasıyla Ankara yollarına düşen Cevizli TEKEL işçilerini yolcu eden Kartal’daki emek ve demokrasi güçleri, akşam saatlerinde Ahmet Şimşek Koleji önünde toplandılar. Münibüs yolunu trafiğe kapatan emekçiler, AKP ilçe binası önüne yürüdüler.
AKP’nin sermaye yanlısı politikalarını protesto eden, genel grev çağrısı yapan ve TEKEL işçileri ile dayanışmayı vurgulayan sloganlar atan işçi ve emekçileri, Kartal halkı alkışlarıyla destekledi.
3 SAAT İŞ BIRAKTILAR
Muğla Yatağan’da TEKEL işçilerinin direnişine destek olmak için sabah işyerlerinde 3 saat iş bırakarak eylem yapan maden ve enerji işçileri, öğleden sonra da saat 16.30’da Yatağan Yem Sanayi önünde eylem yaparak Türk-İş’e genel grev çağrısı yaptı.
AKP il binası yerine 1975 yılında devlet tarafından kurulan SEK ve Yem Sanayi önünde toplanan T.Maden-İş ve Tes-İş üyesi 1500 işçi, bu işletmelere astıkları ‘İşte özelleştirmenin sonucu’ Maden ve Enerji İşçileri pankartı altında toplandı.
Yatağan-Milas karayolunu trafiğe kısa bir süre kapatan işçiler, “Her yer TEKEL her yer Yatağan”, “Türk-İş göreve genel greve” sloganlarını attılar. Eylemde konuşan Türk-İş İl Temsilcisi ve T.Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “TEKEL’de AKP’yi durdursak Maden ve Enerji santrallerinin özelleştirilmesine cesaret edemezler, tüm gücümüzle Ankara’da olacağız” dedi.
Gebze Sendikalar Birliği, 15 Ocak Cuma günü saat 16.30’da Birleşik Metal-İş Sendikası önünde toplanarak sloganlar eşliğinde AKP Gebze İlçe Örgütü önüne gelip basın açıklaması yaptı.
Yaklaşık 200 işçi ve kamu çalışanının katıldığı eyleme, emekten yana siyasi parti ve kitle örgütleri de destek verdi. Oldukça coşkulu olan kitle, sık sık “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “TEKEL işçisi direnişin simgesi” sloganlarını attı. Basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Erdoğan Özer okudu.
Altınoluk Demokrasi Platformu da TEKEL işçilerine destek için Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı.
ESKİŞEHİR’DE CUMA EYLEMİ
Eskişehir’de Türk-İş’e bağlı sendikalar, işyerlerinde iş bırakarak bir kez daha AKP il binasına yürüdüler. AKP il binasına kadar yürüyen sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç, hükümete seslerini duyurana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, Eskişehir’deki tüm işçi ve emekçileri Ankara’da yapılacak olan TEKEL işçilerine destek mitingine davet etti.
Samsun’da da KESK, TTB, TMMOB ve DİSK, TEKEL işçisinin direnişine destek amaçlı cuma günü 12.45’te Süleymaniye Geçidi’nde basın açıklaması yaptı.Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız “Bugün bizlere düşen görev ise tüm emekçileri, emek örgütlerini, emek ve demokrasi güçlerini tek bir vücut halinde organize ederek, birleşik mücadeleyi yükseltmektir” diyerek, bunun yolunun da 1 aydır Ankara’da direnen TEKEL işçilerinin çağrısına kulak vermekten geçtiğini belirtti.
Malatya’da Türk-İş’e bağlı sendikaların üyeleri, bir saatlik iş bırakarak AKP önüne yürüdüler. Burada yapılan açıklamayı, Türk-İş Temsilciliği adına Demiryol-İş Malatya Şube Başkanı ve Türk-İş Temsilcisi Nurettin Öndeş okudu. Öndeş açıklamada “Hükümet işçilerin sesini duyuncaya kadar eylemlere devam edeceğiz” dedi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Topbaş mahkeme tanımıyor

SONRAKİ HABER

Gecenin ayazı da yıldıramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...