17 Ocak 2010 00:00

SHÇEK taşeron kıskacında

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanları, taşeronlaştırma nedeniyle zor günler yaşıyor. SHÇEK, istismara uğramış, kimsesiz, çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlılar, taşeron şirketlerin insafına terk ediliyor.

Paylaş

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) çalışanları, taşeronlaştırma nedeniyle zor günler yaşıyor. SHÇEK, istismara uğramış, kimsesiz, çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlılar, taşeron şirketlerin insafına terk ediliyor. 7 gün 24 saat hizmet üreten sosyal hizmet emekçileri, bir yandan hizmet verdikleri kesimin haklarını savunup mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya çalışırken, bir yandan da kendi mağduriyetlerinin önüne geçmeye çalışıyor.
‘BEĞENMİYORSANIZ
GİDİN’
Sosyal hakları gasp edilen, ücretleri sürekli düşük tutulan, kendilerini bir türlü güvende hissedemeyen sosyal hizmet emekçileri, bu koşullara itiraz edince “Yerinizi alacak bir sürü insan var. Beğenmiyorsanız gidin” yanıtını alıyor. Bu koşullarda SHÇEK’te çalışmak her geçen gün zorlaşıyor.SHÇEK’te çok sayıda meslek elemanı, temizlik-bakım personeli taşeron şirketler aracılığıyla haraç mezat alınıp satılıyor.
‘HAYIRSEVERLERİN
İNSAFINA BIRAKILIYOR’
Konuyla ilgili Adalet Sistemi Uzmanları Derneği, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Sosyoloji Mezunları Derneği, Türk Psikologlar Derneği, SHÇEK’te yaşanan taşeronlaşma ile ilgili Türk Psikologlar Derneği İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Kurumlar adına konuşan Adalet Sistemi Uzmanları Derneği Başkanı Neşe Doğan Yüksel, SHÇEK’in hak temelli yaklaşımla sosyal hakları savunmak yerine, toplumsal olanın önüne ekonomik olanı koyan, insanı yalnızca ücret karşılığı çalıştıran; çocuk, kadın, engelli ve yaşlıları hayırseverlerin insafına bırakan bir kuruma dönüştüğüne dikkat çekti.
Taşeronlara emanet edilenin, toplumsal vicdan ve sağduyu olduğunu ifade eden Yüksel, SHÇEK çalışanlarının yanında olduklarını belirterek, yapılan haksızlıklar ile mücadelede onları yalnız bırakmayacaklarını duyurdu.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Bu oyunu bitireceğiz’

SONRAKİ HABER

ARTIK BARIŞ VAKTİ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...