17 Ocak 2010 00:00

‘Bu oyunu bitireceğiz’

EDİRNE’de haftalardan bu yana devam eden linç girişimleri, 38 kitle örgütünden oluşan Edirne Barış Girişimi tarafından kınandı. Saraçlar Caddesi’nde yapılan eyleme yaklaşık 250 kişi katılarak, yaşananların sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Paylaş

EDİRNE’de haftalardan bu yana devam eden linç girişimleri, 38 kitle örgütünden oluşan Edirne Barış Girişimi tarafından kınandı. Saraçlar Caddesi’nde yapılan eyleme yaklaşık 250 kişi katılarak, yaşananların sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Edirne Barış Girişimi adına yapılan açıklamayı okuyan DİSK Bölge Temsilcisi Arif Kuday, “Günlerdir süregelen gerginliğin nedeni olarak yasadışı örgütler bahane edilmiştir. Aslında hedefin ülkemizde ve Edirne’mizde emek ve demokrasi mücadelesi veren kişi ve kesimler olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu olayları, halkın ulusal ve hassas duygularını sömürerek siyasi çıkar elde etmek amacında olan ırkçı, faşist şoven, kafatasçı zihniyetlerin ve onların sempatizanları çıkarmıştır. Bu provokatörler bizler ve polis tarafından çok iyi bilinmektedir” dedi.
‘SON VERMEK ELİMİZDE’
Yetkililerin halkı sakinleştirmek yerine sessizliklerini koruduğuna dikkat çeken Kuday, Edirne’nin tüm Türkiye’de olumsuz tanındığını ve bazı medya kuruluşlarında ‘Yahşi Batı’ diye anıldığını vurguladı. “Bu bir oyundur” diyen Kuday, farklı bazı kentlerde de aynı oyunun oynandığını belirtti. Kuday, “Edirne barışın, demokrasinin, hoşgörünün kentidir. Yeter artık! Bu oyuna son vermeliyiz. Edirne sokaklarında özgürce, rahatça, kardeşçe dolaşmak istiyorsak demokrasi mücadelemize devam etmeliyiz. Oynanan oyunlara son vermek bizim irademizle mümkün olacak” dedi. (Edirne/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Taklit olsun, ucuz olsun

SONRAKİ HABER

SHÇEK taşeron kıskacında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...