17 Ocak 2010 00:00

Taklit olsun, ucuz olsun

TÜKETİCİLER Birliği (TÜKO-BİR) Kayseri Şubesi’nin tüketicilerin başvuruları üzerine yaptığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılan tüketicilerin yüzde 50’sinin, aldığı ürünün ucuz olmasını istediği, taklit ürüne karşı olmadığı görüldü.

Paylaş

TÜKETİCİLER Birliği (TÜKO-BİR) Kayseri Şubesi’nin tüketicilerin başvuruları üzerine yaptığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılan tüketicilerin yüzde 50’sinin, aldığı ürünün ucuz olmasını istediği, taklit ürüne karşı olmadığı görüldü. Markalı ve pahalı ürünler yerine taklit ve ucuz malları tercih ettiklerini söyleyen tüketicilerin yüzde 75’sinin ise ürün alırken sözleşmeyi okumadan imzaladığı ortaya çıktı. Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Birsen Koca, görev yaptığı süre içerisinde şikayette bulunmaya gelenleri gruplandırarak anket yaptı. Yaklaşık 4 bin 500 tüketici üzerinde yapılan ankette, tüketicilerin yüzde 20’sinin ayıplı ve kusurlu malla bir kez karşılaştığı belirlendi.
Anketin en çarpıcı sonucu ise tüketicilerin fiş almak yerine indirim talebinde bulunması oldu. Tüketicilerin yüzde 35’inin bu yola başvurarak indirime gitmek istemesi ise göze çarpan en önemli unsur oldu.
Öte yandan, Tüketiciler Birliği’ne 2009 yılı içinde binin üzerinde şikayet geldi. Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, 2009 yılı içerisinde oda bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Birimi’ne bin şikayet geldiğini söyledi. 2009’un Aralık ayında ise 86 şikayetin birime ulaştığını söyleyen Kilci, tüketici sorunlarının çoğunun çözüldüğünü ifade etti. (KAYSERİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Ağca yalnız değildi’

SONRAKİ HABER

‘Bu oyunu bitireceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...