17 Ocak 2010 00:00

Nükleer santral, ihalesiz Rusya’nın oldu

TÜRKİYE’de büyük tepki toplayan ve tehlikeleri nedeniyle karşıt eylemlere neden olan nükleer santrallerle ilgili çarpıcı bilgi ortaya çıktı.

Paylaş

TÜRKİYE’de büyük tepki toplayan ve tehlikeleri nedeniyle karşıt eylemlere neden olan nükleer santrallerle ilgili çarpıcı bilgi ortaya çıktı.
Bu bilgiye göre Başbakan’ın Moskova ziyaretinde, hükümetin ihaleyle yaptırmak üzere yola çıktığı nükleer santralin ihalesiz olarak Ruslara yaptırılması konusu karara bağlandı.
İmzalanan “Türkiye’de Nükleer Santral Tesisi Konusunda İşbirliği Ortak Beyannamesi” uyarınca, santral “devletten devlete anlaşma” yöntemiyle yapılacak.
Bu konuda hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını belirten Başbakan Erdoğan, “Çok fazla bir zamanımızı alacağını zannetmiyorum” dedi.
AYRINTILAR
BİLİNMİYOR
Açıklamalar ayrıntılı olmadığı için üzerinde çalışılan sözleşmenin neleri içereceği konusunda bir bilgi de yok. Eski ihale sözleşmesindeki şartlar muhafaza edilirse nükleer santral yatırım ve işletmesi sırasında ihtiyaç duyulacak hukuki koruma, nükleer risk sigortası, üretilemeyen enerji bedelinin TETAŞ’a ceza olarak ödenmesi, fiyat değişiklikleri, Hazine garantisi gibi konuların nasıl halledildiği belli değil.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘YARGIYI TANIMAM’

SONRAKİ HABER

ABAKÜS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...