17 Ocak 2010 00:00

Kongrede Hasan Gülüm tek aday

BELEDİYE-İŞ İstanbul 2 No’lu Şube’nin 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde dün yapılan genel kurulda, mevcut Şube Başkanı Hasan Gülüm yeniden aday olurken, karşısına rakip çıkmadı.

Paylaş

BELEDİYE-İŞ İstanbul 2 No’lu Şube’nin 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde dün yapılan genel kurulda, mevcut Şube Başkanı Hasan Gülüm yeniden aday olurken, karşısına rakip çıkmadı.
Kongrede açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Hasan Gülüm, ekonomik krizle birlikte emekçilere yönelik artan saldırılara değindi.
İşsizliğin arttığını, güvencesiz çalışmanın yaygınlaştırıldığını ifade eden Gülüm, bütün bu saldırılara karşı irili ufaklı direnişler yaşandığını söyledi. Esenyurt Belediyesi’nde sendikalarına üye 16 işçinin 153 gündür direnişte olduğunu, TEKEL işçilerinin özlük hakları için direniş yaptığını, itfaiye işçilerinin taşeronlaştırmaya karşı direndiğini hatırlatan Gülüm, bu mücadeleler birleştirilirse işçilerin kazanacağını dile getirdi.
Gülüm’ün konuşmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Belediye-İş Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, üyeliklere de Genel Sekreter Nihat Ayçiçek, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Serdar Özkul, 6 No’lu Şube Başkanı Hasan Koç seçildi.
Belediye-İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Esenyurt Belediyesi, itfaiye ve TEKEL işçilerinin mücadelesini selamladı.
EMPERYALİZM SAVAŞ VE KRİZ GETİRİYOR
Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Güven Gerçek, Belediye-İş 2 No’lu Şube’nin işçi sınıfı mücadelesi içinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.
“Dünyada ve Türkiye’de önemli gelişmeler ve değişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler ve değişmeler işçi sınıfının yararına değil, tam tersine aleyhine olan gelişmelerdir. Çünkü bu gelişmelere yön veren, başta Amerikan emperyalizmi olmak üzere emperyalist ülkelerdir. Savaş, kriz, işsizlik ve yoksulluk bu emperyalist politikaların sonucudur” diyen Gerçek, buna karşı ülkemizde de işçilerin küçük küçük de olsa direnişler yaptığını söyledi. Gerçek, “Ben inanıyorum ki tüm güzellikleri yaratan, akarsuya yön veren bu ülkenin işçileri, emekçileridir. Barış, demokrasi, kardeşlik ve güzel bir gelecek, işçi sınıfının mücadelesi ve iktidarı ile kazanılacaktır” diye konuştu.
KONUŞTUĞUMUZ
KADAR YAPMIYORUZ
Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise Belediye-İş’in eylemlerde her zaman en önde olduğunu söyledi.
Yapılan saldırıların her yerde konuşulduğu, ancak buna karşılık gelecek bir mücadele yürütülmediği eleştirisinde bulunan Büyükkucak, “Esenyurt’ta 153 gündür direniyorlar. Ben üç kere falan gittim. Hasan Başkan, ‘Bu mücadeleyi biz burada veriyoruz, 67 şube var Türk-İş’e bağlı, neden gelmiyorlar?’ dedi. Bu siteminde haklı. Var olan mücadeleyi bile desteklemiyoruz” diye konuştu. Konukların konuşmasının ardından delegeler söz alarak geçmiş yıllardaki faaliyetlerini değerlendirerek, yeni dönemde neler yapmaları gerektiğini söylediler.
Belediye-İş 2 No’lu şube yönetimine Hasan Gülüm başkanlığında Erol Özlener, Uğur Yılmaz, Efkan Gündüz, Ekrem Bekaroğlu aday oldular.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşten atılan işçiler haklarını arıyor

SONRAKİ HABER

Gençliklerini unuttular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...