18 Ocak 2010 00:00

İŞSİZ GENÇLER GELECEKLERİNİ İSTİYOR

KRİZ gerekçesiyle işsiz kalan gençler... Kimi tersane işçisi, kimi lokantacı, kimi inşaat işçisi...

Paylaş

KRİZ gerekçesiyle işsiz kalan gençler... Kimi tersane işçisi, kimi lokantacı, kimi inşaat işçisi... Değişik fabrika ve işyerinden işten çıkarıldıkları için şimdi evden kahveye kahveden eve mekik dokuyan gençler. Onlar adı “işsizler diyarı”na çıkan Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde kahvehanelerin müdavimleri...
TEKEL işçilerinin eylemlerini takip ettiklerini ve kendi bulundukları bölgede TEKEL işçileriyle ilgili yapılan eylemlere katıldıklarını söyleyen gençler, kendileri işsiz de olsalar taleplerinin aynı olduğunun farkındalar.
BELEDİYEDEN BEKLİYORLAR
Kriz yokken de ne sosyal ne de kültürel bir yaşamlarının olmadığını, artık çok daha monoton bir hayat yaşadıklarını dile getiren Sezer Turhan şunları söylüyor: “Belediye artık bizlere iş imkanı sağlamalı. Zaten işsiziz, bir de her şeye zam yapılıyor. Biz gençler nasıl yaşarız böyle, derhal bir çözüm üretmeliler. Bu ülkenin gelecekleri biz gençlersek sağlık, eğitim, sosyal alanlar gençlere ücretsiz olmalı. Biz gençlerin geleceğini güvence altına alan yasalar çıkması gerekir.”
6 aydır işsiz olan Barış Canpolat bugüne kadar işçileri emekçileri, gençleri rahatlatacak, insanca yaşamasını sağlayacak hiçbir yasanın çıkmadığını, aksine krizin bedelini işçilere ve gençlere ödeten uygulamaların hayata geçirildiğini vurguluyor ve “Artık bunu kabullenerek yaşamak mümkün değil” diyor.
‘KÖTÜ YOLARA İTİLİYORUZ’
İşsiz gençlerden Gürkan İldan aylardır ne fatura ne kira ödeyemediklerini herkese borçlu olduklarını söylüyor. Hükümetin emeklilere yaptığı 60 liralık zammın faturasını dahi işsizlerden emekçilerden çıkarmaya çalıştığını belirterek buna bir anlam veremediğini söylüyor. İşsizliğe bir çare bulunamaması halinde gençlerin kötü işlere bulaşacağı günlerin uzak olmadığını düşünüyor.
Kamuran Koçlu öfkeli: “Hükümet dağlara o kadar para verip bomba atacağına işyerleri açsın çalışalım. Hükümet ne iş veriyor, ne de bizlere yaşama imkanı... Ne kadar bu duruma dayanacağız onu bilemiyorum.” (İstanbul/EVRENSEL)
Erdem Geyik
ÖNCEKİ HABER

Para cezası geliri yüzde 33.6 arttı

SONRAKİ HABER

Vestel krizde büyüdü işçinin ekmeği küçüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...