18 Ocak 2010 00:00

KOLTUĞUNA GÖZ DİKENE ‘BODRUM SÜRGÜNܒ

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yerel seçimde rakip olarak karşısına çıkan belediye çalışanını bodrum kattaki izbe odaya ...

Paylaş

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yerel seçimde rakip olarak karşısına çıkan belediye çalışanını bodrum kattaki izbe odaya sürdü.Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkan Küçükler’i bu tutumundan dolayı haksız buldu.
Genel Sekreter Yardımcısı Sıddık Arslan, 29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimler için AKP’den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu ve görevinden istifa etti. Arslan ile birlikte aynı partiden Ahmet Küçükler de aday oldu ve seçimi kazandı.
DÖRDÜNCÜ
KATTAN BODRUMA
Arslan seçimlerin ardından eski görevine dönmek için başvuruda bulundu. Ancak bu istem, Belediye Başlanı Küçükler tarafından yerine getirilmedi. Dava açan Arslan’ın eski görevine dönmesi kararlaştırıldı. Bu kararı uygulayan Belediye Başkanı Küçükler, Genel Sekreter yardımcısına belediye binasının 4. Katındaki eski odası yerine, bodrum katında bir oda verdi. Arslan bu duruma karşı çıkınca da Belediye Başkanı’ndan uyarı cezası aldı.
ŞİKAYET ETTİ
Arslan da konuyu Başbakanlık Etik Kurulu’na şikayet etti. Etik Kurul Küçükler’in savunmasını aldı. Küçükler yer darlığından dolayı eski odanın verilemediğini, Arslan’a tahsis edilen odanın da polikliniğin yanında ve kullanıma elverişli olduğunu belirtti. Ancak Etik Kurul, yaptığı araştırmada odası değiştirilen Arslan’ı haklı buldu ve Belediye Başkanı Küçükler’in ‘‘Kamu görevlileri, ayrıcalıklı, taraflı ve eşitlik ilkesine aykırı muamele ve uygulama yapamazlar’’ ilkesini ihlal ettiği sonucuna vardı.
(ERZURUM)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

Baykal: Desteğimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...