18 Ocak 2010 00:00

Çemen işçisi mücadelede kararlı

ÇEMEN Tekstil işçilerinin grevi 6. gününde her geçen gün artan destekle ve işçilerin kararlılığıyla devam ediyor.

Paylaş

ÇEMEN Tekstil işçilerinin grevi 6. gününde her geçen gün artan destekle ve işçilerin kararlılığıyla devam ediyor. İşçiler grevlerini başarıya ulaşana kadar sürdürmekte kararlı.
Önceki gün şehir merkezinde yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan Çemen Tekstil grevi ve TEKEL işçileriyle dayanışma yürüyüşü, grevcilerin moralini daha da yükseltti.
AKP’YE YÜRÜYÜŞ
Önceki gün AKP Gaziantep il binasına yapılan yürüyüşte Çemen Tekstil işçileri adına konuşan Feyzettin Altun, grevle dayanışma çağrısında bulundu. İşçilerin yaşadığı haksızlığa dikkat çeken Altun, yaşanan hak gasplarını da bir kez daha hatırlattı. Altun, yaşanan haksızlığa karşı Çemen işçilerinin örgütlendiklerini belirterek, grevin başladığı günden beri patronun ve polisin işbirliği içinde grevi kırmak için uğraştığını söyledi. Çemen patronunun grev kırıcı işçileri polis nezaretinde fabrikaya soktuğunu dile getiren Altun “Bizim ekmeğimizi korumak için üretimi engellemeye hakkımız yok. Peki o zaman grev yapmanın, grev hakkının ne anlamı var” dedi. Altun, “Grevimiz değil 5 gün, 500 gün de sürse devam edeceğiz. Çünkü artık kaybedecek bir şeyimiz yok” dedi.
GREV ÖĞRETİYOR
Grevle birlikte birlik ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu anladıklarını belirten Altun, yapılan dayanışma ziyaretlerinin kendilerini güçlendirdiğini söyledi. “Bu greve başlayınca TEKEL işçilerinin mücadelesini de daha iyi anladık” diyen Altun, TEKEL işçilerinin mücadelesini de selamladıklarını belirtti. Patronların bu zulmüne artık yeter dediklerini ifade eden Altun,”Başpınar’da on binlerce işçinin durumu bizimkiyle aynı. Eğer biz birleşirsek patron ne yapabilir? Artık birleşme zamanı. Bütün işçiler olarak, asgari ücrete, açlık sınırının altında köle gibi çalışmaya artık dur demeliyiz” diye konuştu.
DAYANIŞMA ZİYARETİ
Önceki gün yapılan yürüyüşün ardından Başpınar 3. Organize’de bulunan fabrika önüne giderek grevci işçilere destek veren partiler ve sendikaları Çemen işçileri coşkuyla karşıladı. Ziyarette konuşmalar yapıldı. Dayanışma ziyaretine gelenler, çalışmak için getirtilen vardiyanın girişini bekleyerek grevci iççilere destek verdiler. Patronun grevi kırmak için getirdiği yeni işçilerin girişi sırasında “İşçi işçiye ihanet etmez”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” şeklinde sık sık slogan atan grevci işçiler, mücadele etmekte kararlı olduklarını gösterdiler. Ziyarete gelen kurumlara DİSK/Tekstil Sendikası Genel Sekreteri Recep Türkyılmaz, teşekkür etti.
(GaziantepEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bu yoldan artık geri dönülemez

SONRAKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa