18 Ocak 2010 00:00

Şimdi de Efeler Temiz Tugayı!

KOMANDO olarak askerliğini yapmış kişilerin yer aldığı iddia edilen “Efeler Temizlik Tugayı” oluşumu içerisinde yer aldığını belirten B.İ., oluşumun ...

Paylaş

KOMANDO olarak askerliğini yapmış kişilerin yer aldığı iddia edilen “Efeler Temizlik Tugayı” oluşumu içerisinde yer aldığını belirten B.İ., oluşumun İstanbul, Diyarbakır, Siirt, Van ve Bitlis’te özellikle okul ve mahallelerde faaliyet yürüttüğünü öne sürdü.
B.İ., Van’daki örgütlenmenin 2011 yılının başında tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Oluşumda yer alan kişilere “Efe” adı verildiğini, oluşumun temel amacının Kürt kurum ve derneklerini zayıflatmak olduğunu ileri süren B.İ., oluşumun MHP, Fethullah Gülen Cemaati ve bazı siyasi partilerden ayrılmış kişiler tarafından örgütlendirildiğini savundu.
Oluşumun El Şeriat, Sıfır Efe, Barış Timi ve Mültehak başlıklı 4 birim adı altında örgütlendiği iddiasında bulunan B.İ, bu birimlerde yer alan kişilerin birbirlerini tanımadığını ifade etti. B.İ., birimlerin görevlerini de anlatarak “Barış Timi ise oluşumun Kürtçe birimi. Burada özellikle yurtsever ailelerin çocukları bu birime çekilmeye çalışılıyor. Amaç Kürt kurum ve dernekleri üzerinde baskı kurmak. Mültehak birimi ise Van’a gelen yabancı uyruklu kişileri örgütlemek üzere kuruldu” dedi. 4 birimin alt birimleri bulunduğunu ve her birimin “Yıkım” ekibi oluşturduğunu iddia eden B.İ., Yıkım ekiplerinde yer alan kişilerin fiziki yapı, silah, sopa ve delici maddeleri kullanmada usta olan kişilerden seçildiğini savundu. B.İ., her birimin Yıkım ekipleriyle faaliyet alanındaki karşıt eğilimlere karşı zor kullandığını da ileri sürdü. Van’da 1 yıl içerisinde 5 ayrı evde toplantı yapıldığıı belirten B. İ., toplantı bilgilerin gizli tutulduğunu söyledi.
EFELER TUGAYINI HATIRLATTI
Oluşum üyelerinin daha sonra AKP’den ayrılan Abdullatif Şener’in liderliğindeki Türkiye Partisi’nde faaliyet yürüteceğini de iddia eden B.İ., Türkiye Partisi üye kartına da sahip. “Gençliğini nerede harcadın” başlıklı bir bildiri ve üzerinde kanla “İntikam” yazılan bir kağıdı da oluşuma kanıt olarak sunan B.İ.’nin anlattıkları, Efeler Temizlik Tugayı’nın bir dönem bölgede TSK’dan bağımsız hareket ettikleri öne sürülen ve özel eğitimli kişilerden oluştuğu iddia edilen Efeler Taburu’nu da hatırlattı. (VanDİHA)
Erdoğan Altan - Nazan Sala
ÖNCEKİ HABER

43 barodan Kürt sorununa çözüm talebi

SONRAKİ HABER

Bu yoldan artık geri dönülemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...