18 Ocak 2010 00:00

Anket doldurana öğrenci belgesi bedava!

“Kampüs içindeki köpeklerden korkmayınız” duyurusunun sahibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Senatosu, yeni kararıyla ...

Paylaş

“Kampüs içindeki köpeklerden korkmayınız” duyurusunun sahibi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Senatosu, yeni kararıyla öğrenciler için ‘ilginç’ bir kampanya başlattı: “Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketleri”ni eksiksiz ve geçerli olarak dolduran öğrencilere 2 adet Öğrenci Belgesi bedava.
Kampüs içindeki panolara astığı “Kampüs içindeki köpeklerden korkmayınız”, “Kampüs içinde öğrencilerin izinsiz şekilde toplantı yapması yasaktır” gibi duyurularla öğrencileri sık sık şaşırtan ESOGÜ Senatosu, bu duyurulara bir yenisini ekledi. Bu duyuru, 2 yıl öncesine kadar ücretsiz olan öğrenci belgesinin artık ‘promosyon’ olarak verileceği.
PROMOSYON
Belgeler için üniversite içerisinde yeni bir vezne oluşturan üniversite yönetiminin aldığı karar şöyle: “Üniversitemiz Senatosunun 08.12.2009 tarih ve 27/3 nolu oturumunda, bir yarıyılda alınan tüm derslerin ‘Ders ve Öğretim Elemanı Değerlendirme Anketleri’ni eksiksiz ve geçerli olarak dolduran öğrencilere iki (2) adet ‘Öğrenci Belgesi’nin ücretsiz verilmesi kararlaştırılmıştır. Kazanılan ‘Ücretsiz öğrenci belgesi hakkı’, bir sonraki yarıyıl sonuna kadar geçerli olacaktır.’’
ETİ PATRONUNA DOKTORA VERMİŞTİ
Üniversite yönetimi, ticarileştirilecek hizmet ararken, kampüs içindeki ulaşım sıkıntısı, üniversitenin yanı başındaki öğrenci yurdunda yüzlerce öğrencinin ambarda yatması gibi gerçekler görmezden geliniyor. Kampüste 5 metreye bir reklam panosu yerleştirilirken, üniversite yönetimi; ‘Bologna sürecine katkısı’, ‘Eskişehir ekonomisi, sosyal ve kültürel yaşamı yanında eğitim alanında büyük katkılar yaptığı’ gerekçesiyle İşletme Anabilim Dalı’nda, onlarca işçiyi işten çıkaran Eti Şirketler Grubu Onursal Başkanı Firuz Kanatlı’ya fahri doktora unvanı vermişti.
(Eskişehir/EVRENSEL)

DERSi ‘AA’ OLANA LAHMACUN
Yeni promosyon, öğrencilerden tepki topluyor. ESOGÜ öğrencilerinin kullandığı bir İnternet sitesinde konuyla ilgili yorumlar ve öneriler sunuluyor:
* “Kantinlerdeki kağıt bardakların altından da şifre çıksın. Kazıyalım yollayalım.”
“Öğrenci numaralarına göre piyango çekilişi yapılsın. Kazananın harcını *üniversite ödesin.”
* “4 sene yaz okuluna kalana 5. sene bedava olsun.”
*“İki dersi AA olana lahmacun menü indirimli olsun, en azından dersler için teşvik olur.”
ÖNCEKİ HABER

ÖLDÜRÜLME KORKUSU ÖLÜME GÖTÜRDÜ

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...