18 Ocak 2010 00:00

ÖLDÜRÜLME KORKUSU ÖLÜME GÖTÜRDÜ

AĞRI’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Somkaya köyünde oturan ilköğretim 5’inci Sınıf Öğrencisi Meryem Sökmen’in...

Paylaş

AĞRI’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Somkaya köyünde oturan ilköğretim 5’inci Sınıf Öğrencisi Meryem Sökmen’in, derste bir arkadaşına yazdığı ‘Seni seviyorum’ notunun, öğretmeninin eline geçerek korucu babasına verilmesi üzerine ‘korkudan’ intihar ettiği iddia edildi. Meryem’in ablasının da 13 yıl önce kendini astığı öğrenildi. Meryem, 7 Ocak günü derste, ‘Seni Seviyorum’ yazılı notu bir arkadaşına verirken sınıf öğretmeni R.ǒye yakalandı. Bu olay üzerine Meryem, son derslere girmeyerek eve gitti. Öğretmen de notu, Meryem’in korucu babasına verdi.
Ertesi gün okula gitmeyen Meryem, evde annesiyle bulunduğu sırada misafir odasına girdi ve iddiaya göre, babasına ait otomatik kalaşnikof tüfeği alıp başına dayayarak 3 kurşunla intihar etti. Silah sesleri üzerine, jandarmaya haber verildi.
ABLASI İNTİHAR ETTİ
Meryem’in babası Muzaffer Sökmen, kızı hayatını kaybettiği sırada evde olmadığını ileri sürerek, “Meryem cuma günü okula gitmedi. Evde yalnızca annesinin olduğu bir sırada oturma odasına girerek bana ait olan korucu tüfeğiyle kendisini vurmuş. Tüfekten çıkan ses üzerine odaya giden annesi, kızını kanlar içinde bulmuş. Ben fazla bir şey bilmiyorum. Eğer kızım sevdiği birisi olduğunu söyleseydi, ben onunla evlendirirdim” dedi.
4’ü kız 8 çocuk babası Sökmen’in ‘Necla’ adlı kızının da, 1997 yılında kendisini asarak intihar etmesi, dikkat çekti. (AĞRI)
ÖNCEKİ HABER

‘Hrant’ı yanlış anlamaya çalıştılar’

SONRAKİ HABER

Anket doldurana öğrenci belgesi bedava!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...