18 Ocak 2010 00:00

ÇHD İzmir Şubesi’nde seçim

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi 10. Olağan Genel Kurul’da yeni yönetimini belirledi. Genel kurulda, tek listeyle seçime girildi.

Paylaş

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi 10. Olağan Genel Kurul’da yeni yönetimini belirledi. Genel kurulda, tek listeyle seçime girildi. Erkan Göbekçin, Züleyha Kılıç, Nurettin Özlütaş, Gonca Erol, Hüseyin Korkmaz, İmdat Ataş, Murat Akçı yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda, 2008-2009 dönemi faaliyet raporu da açıklandı. Açıklanan raporda şu alanlara dikkat çekildi: Militarist, milliyetçi ve faşist uygulamalara karşı yürütülen çalışmalar, Kürt sorunu, Hrant Dink davası, cezaevlerinde hak ihlallerine ilişkin faaliyetler, yaşam hakkı, işkencenin önlenmesi, çevre hakkı, altın madenciliği ve kültürel mirasların korunması gibi davaların takibi, sosyal ve ekonomik hakların takibi, (İşçi hakları, işsizlik ve çalışma güvenliği), cinsiyetçilik ve cinsel yönelim ayrımcılığına karşı yapılan çalışmalar, öğrencilerin akademik ve demokratik haklarına yönelik faaliyetler. Öneri ve görüşler bölümünde ise, işçi ve emekçilerin sorunlarının görmezden gelindiği vurgulandı. İşçilerin davalarında işveren lehine kararlar verildiğine dikkat çekilerek, buna ilişkin tüm emekçilerin çalışma yaşamında karşılaştıkları sorunların çözülmesi için büyük çabaların sarf edilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, giderek artan ırkçılık ve linç olaylarına karşı yürütülen çalışmaların kamuoyuna iyi bir şekilde duyurulması gerektiği dile getirildi.
(İzmir/EVRENSEL)
Ali Kavak
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

‘Hrant’ı yanlış anlamaya çalıştılar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa