18 Ocak 2010 00:00

Hasankeyf’i yaşatmak istemek suç mu?

HASANKEYF’i Yaşatma Girişimi, BDP’ye yönelik operasyonda tutuklanan belediye başkanlarının Hasankeyf’te baraja karşı yürütülen kampanyaya destek ...

Paylaş

HASANKEYF’i Yaşatma Girişimi, BDP’ye yönelik operasyonda tutuklanan belediye başkanlarının Hasankeyf’te baraja karşı yürütülen kampanyaya destek vermelerinin “suç unsuru” sayılmasını “Kaygı ve utanç verici” olarak değerlendirdi.
Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de bulunduğu belediye başkanlarının üyesi oldukları Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi’ne verdikleri desteğin “suç unsuru” sayılması kınandı.
Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi’nin faaliyetlerinin insani ve demokratik haklara dayandığının aktarıldığı açıklamada, tutuklanan belediye başkanlarının Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi’ne verdikleri destekle suçlanmalarının utanç verici olduğu vurgulandı.
Girişimin bir suç örgütü olmadığı gibi Hasankeyf’i yaşatma çabalarının da bir suç faaliyeti olmadığının vurgulandığı açıklamada, Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi’nin çalışmalarını şeffaf, katılımcı bir şekilde yasal çerçevede sivil itaatsizlik eylemleriyle yürüten bir kurum olduğu ifade edildi. (Batman/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

HEKİMLER YARIN İŞ BIRAKIYOR

SONRAKİ HABER

Kazdağları’ndan kara bulutlar gitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa