18 Ocak 2010 00:00

‘Pazara mı geldik, kitap fuarına mı?’

TÜYAP tarafından 3.kez gerçekleşen Çukurova Kitap Fuarı’nın son gününde de yoğun ilgi ile karşılanırken, ziyaretçiler fuarda kitap stantlarından farklı alanlarda stantlarla karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Paylaş

TÜYAP tarafından 3.kez gerçekleşen Çukurova Kitap Fuarı’nın son gününde de yoğun ilgi ile karşılanırken, ziyaretçiler fuarda kitap stantlarından farklı alanlarda stantlarla karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kitap stantlarının yanı sıra, hediyelik eşya, kravat, temizlik malzemesi stantlarını gören ziyaretçilerin tepkisi “Pazara mı geldik kitap fuarına mı?” şeklinde oldu.
Fuara Gaziantep’ten gelen Hasan Timur ilk kez fuara geldiğini belirterek, kendisinin büyük hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Saatlerdir fuarı gezdiğini dile getiren Timur, kitapların hepsinin birbirine benzediğini düşünüyor. Kendisinin aradığı kitapları bulana kadar fuarı gezmeye devam edeceğini söyleyen Timur, “Kitap yok ama kravat, ceket, gömlek sabun, zayıflama ilacı, şampuan her şey bulduk” dedi.
Bir tatil günü kitap fuarına geldiğini söyleyen Kerim Atalay ise kitap fuarında kravat, ceket satılmasını garip karşıladığını vurguladı. Yayınevlerinin stantlarından daha büyük yerleri bu gibi stantların aldığını söyleyen Atalay, “İstediğimiz şeyleri bulamadık. Farklı bir fuarla karşılaştık. Biz kitap fuarı diye geldik ama farklı şeylerle karşılaştık” diye konuştu.
Öğretmeninin tavsiyesiyle fuara gelen Mustafa Nergiz ise fuara geldiğinde kendisini pazarda gibi hissettiğinin altını çizdi: “Fuara mı geldik, pazara mı geldik anlamadım. Biri bağırıyor deliksiz kemer diye öbür tarafta zayıflama ilacı diye bir ses. Anlamadım bir türlü...” (Adana/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Sırlar dünyası, sidretül münteha ve ko(z)mik militarizm

SONRAKİ HABER

Sporu bilimle yoğurmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...