18 Ocak 2010 00:00

zama zingo

* Nefes filmini dizi yapacağını ilan eden yapım şirketi bu fikirden vazgeçmiş. Belli bir senaryoya bağlı kalmadan serbest bir şekilde aylarca çekim yaptıkları için, filme konmayan parçaları kırpıp kırpıp dizi yapmayı planlıyorlardı.

Paylaş

* Nefes filmini dizi yapacağını ilan eden yapım şirketi bu fikirden vazgeçmiş. Belli bir senaryoya bağlı kalmadan serbest bir şekilde aylarca çekim yaptıkları için, filme konmayan parçaları kırpıp kırpıp dizi yapmayı planlıyorlardı. Vazgeçme açıklamasında kimsenin bilmediği bir gerçeği açıklamışlar: “Nefes; savaş karşıtı ve tarafsız bir yapım olmasına rağmen bazı kesimler tarafından milliyetçi bir yapım olarak sahiplenildi.” Nefes filmini izleyip de onun “savaş karşıtı” olduğunu iddia etmek, hayal gücü geniş birkaç kişi tarafından daha önce de yapılmıştı. Ama böyle resmi bir açıklamaya dönüşmesi ilk oluyor. Daha ilginci “Savaş karşıtı ve tarafsız” olması. “Tarafsız” iddiası, daha yaygındı zaten de, hem savaşa karşı hem tarafsız nasıl olunuyor ki? Açıklamalarında anlamlı bir laf ettikleri, hayırlı bir iş yaptıkları için daha fazla kurcalamamayı düşünüyorum. Keşke en başından “milliyetçi bir yapım olarak sahiplenilebilme ihtimali” onları toptan vazgeçirseydi. Sorsalar, söylerdik.
* Dizilerde aldatma temasının neden bu kadar yaygın olduğu hakkında bir haber yapmışlar. Oyunculara, eleştirmenlere sormuşlar. Çoğu bunu son yıllarda televizyondaki değişime falan bağlıyor. Yapmayın, etmeyin, Aşk-ı Memnu yüz yıllık roman. Bu temanın neresi yeni? Satar bu, hep satar, hep sattı, aile kurumunun çarpık algılanışı mı dersiniz, heyecan her zaman reyting yapar mı dersiniz, bu daha uzun bir tartışmanın konusu. Ama toplum nereye gidiyor muhabbeti Aşk-ı Memnu’dan çıkmaz.
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Katilden kahraman yaratma çabası

SONRAKİ HABER

BİR FİLİ ÖLDÜRMEK HAYAT TV 21.15

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa