19 Ocak 2010 00:00

AKP’nin kimseye tahammülü yok!

AKP Hükümeti, hakkını arayan kimseye tahammülünün olmadığını her gün yeniden ispat ediyor.

Paylaş

AKP Hükümeti, hakkını arayan kimseye tahammülünün olmadığını her gün yeniden ispat ediyor. Kayseri’de, Ataması yapılmayan öğretmenler, şubat atamalarının iptal edilmesini protesto etmek ve atamaların yapılmasını, eğitime ayrılan bütçenin artırılmasını talep etmek için meydanda imza standı açınca başlarına gelmeyen kalmadı.
ZABITA BAŞKA İŞ BULAMADI
Telefonla “birilerinden” emir aldıktan sonra, öğretmenlerin standına gelen zabıtalar, standı kaldırana kadar hukuksuzca müdahalelerde bulundu. Standın 5-10 metre ilerisinde, telefonla görüşüp, standın başındaki öğretmenlere müdahale eden zabıta amiri, bunu kısa süreli aralıklarla ve farklı bahanelerle tekrarlayınca, meydan kavga alanına döndü. Zabıtaların defalarca yaptığı ‘Afişi indirin, megafonu kapatın, ses yapmayın, pankart açmayın’ uyarılarının hepsini sabırla kabul eden ve uygulayan öğretmenlerin, son olarak standı da zorla kaldırıldı.
SENDİKACILARA ŞİDDET
Ataması Yapılmayan Öğretmenlerin, haklı mücadelelerine destek olmak için stantda bulunan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk’ün de polislerce şiddet uygulanarak susturulduğu müdahalelerden sonra, öğretmenler, afişsiz, pankartsız, megafonsuz ve masasız, imza kampanyalarına devam ettiler. Ancak günün sonunda hem ataması yapılmayan öğretmenler hem de sendikacılar, ifade vermek üzere emniyete götürüldüler.
‘MASA OLUR YİNE DE İMZA TOPLARIZ’
Dün de konuyu protesto eden Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri, Kayseri Meydanı’nda, 2 arkadaşlarını masa haline getirip, üzerine örtü örttükten sonra, imza toplamaya devam ettiler.
Konuyla ilgili açıklama yapan AYÖP Kayseri Sözcüsü Fatma Erdemir, yıllarca okuyup aldıkları diplomanın öğretmen olmalarına yetmediğini ifade etti. “Umutlarımızı her yıl başka bahara erteliyoruz. Aramızda ataması yapılmadığı için evlilik tarihini yıldan yıla erteleyen, fiziksel ve psikolojik sorunlar yaşayan ve bu yüzden intiharı bile seçen arkadaşlarımız var. Kimimiz inşaatlarda çalışarak, kimimiz tezgahtarlık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz ve büyük çoğunluğumuz da iş bulamıyoruz” dedi.
Şu an Türkiye’de 300 bine yakın öğretmen açığı olduğunu ifade eden Erdemir, bu açığın ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığını söyledi. “Kayseri’de de ücretli öğretmenlik yapan binlerce arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız aylık 500-600 TL ücretlerle sigortaları 10-15 gün yatırılarak tamamen güvencesiz bir ortamda çalışmak zorunda kalıyorlar” diye konuşan Erdemir, “Bizler kadrolu, güvenceli istihdam hakkımız için bir araya geldik ve Kayseri’de de Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformunu oluşturduk” dedi.
EYLEMLERE DEVAM
Her şeye rağmen haklı mücadelelerine devam edeceklerini ve 22 Ocak’ta tüm illerle eş zamanlı olarak İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde olacaklarını, 31 Ocak’ta da Ankara’da yapılacak olan mitinge katılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan atama talep edeceklerini ifade eden Erdemir, kendilerine zabıtalar aracılığıyla yapılan müdahaleyi de kınadı.
Platform üyeleri daha sonra, meydanda 2 arkadaşlarını masa haline getirerek, üzerine masa örtüsü örttüler ve üzerinde imza toplamaya devam ettiler.
Açıklamaya Türk-Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ve Eğitim Sen yöneticileri de katılarak destek verdi. (Kayseri/ EVRENSEL)
Ümit Kartal
ÖNCEKİ HABER

Bir işçiden tazminat istemediği kaldı!

SONRAKİ HABER

Katilden kahraman yaratma çabası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...