19 Ocak 2010 00:00

Esenyurt’ta destek eylemi

ESENYURTLU işçiler ve emekçiler TEKEL işçilerinin mücadelelerine sahip çıkıyor.

Paylaş

ESENYURTLU işçiler ve emekçiler TEKEL işçilerinin mücadelelerine sahip çıkıyor. Çeşitli iş kollarından işçilerin içerisinde yer aldığı Dayanışma Komitesi’nin çağrısıyla önceki gün Esenyurt Meydanı’nda TEKEL işçilerine destek eylemi yapıldı. Sendikadan istifa etmedikleri için işten atılan ve direnişe geçen Esenyurt Belediyesi işçileriyle dayanışma çağrısı yapılan eyleme, halktan da destek geldi. Eylemde sık sık “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atıldı.
HEPİMİZİN DİRENİŞİ
Dayanışma Komitesi adına açıklama yapan Nermin Kılıç, yaptıkları eylemin TEKEL ve Esenyurt Belediyesi işçileri ile dayanışmada ilk adım olduğunu belirtti. Hükümetin TEKEL işçilerini 4-c ile kölelik koşullarında çalışmaya mahkum etmek istediğini ifade eden Kılıç, TEKEL işçilerinin ise haklarını alana kadar direnmekte kararlı olduğunu söyledi. TEKEL işçilerinin kazanımının tüm işçilerin kazanımı olacağını ifade eden Kılıç, “Bu nedenle bu direniş hepimizin direnişidir” diye konuştu.
GÜÇLERİ BİRLEŞTİRMELİYİZ
“Bir çok yerde haklarını isteyen, sendikalaşmak isteyen işçiler kapı önüne konuyor. Esenyurt Belediyesi işçileri 140 gündür sendika hakları için direniyor, itfaiye işçileri hakları için direniyor, Antep de Çemen Tekstil işçileri hakları için grevde” diyen Kılıç, saldırıları püskürtmek ve hakları kazanmak için işçi ve emekçilerin güçlerini birleştirmesi gerektiğini vurguladı.
Dayanışma ve ortak mücadele çağrısını yineleyen Kılıç’ın sözleri alkışlar ve sloganlarla karşılandı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçileriyle omuz omuzayız

SONRAKİ HABER

Artık tarafını belirle!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...