19 Ocak 2010 00:00

SGK’da maaş skandalı

SOSYAL güvenliğini sağlamakla yükümlü devlet kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda (SGK) çalışanların maaşları ödenmiyor.

Paylaş

SOSYAL güvenliğini sağlamakla yükümlü devlet kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nda (SGK) çalışanların maaşları ödenmiyor. Skandal sayılabilecek gelişmeyle ilgili görüştüğümüz SGK çalışanları, ikramiye ve fazla çalışma ücretlerini de düzenli alamadıklarını belirttiler. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz SGK Başkanı Emin Zararsız ise telefonlarımıza yanıt vermedi. SGK’da örgütlü Büro Emekçileri Sendikası (BES) yaptığı açıklamada bu sorunun bir an önce çözülmesini isteyerek, gerekli idari işlemlerin başlatılmasını talep etti.
SGK Başkanlığı’na bağlı birimlerde her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ödenen ve ilk ödemesi 1 Ocak itibarıyla personel hesaplarına aktarılması gereken 1 brüt Asgari Ücret tutarındaki ikramiyelerini de alamayan SGK çalışanları, fazla mesai ücretleri ve performans bedellerini personel hesaplarına aktarılmasında yaşanan can sıkıcı sorunların üzerine bir de kurum personelinin maaşlarını halen alabilmiş değil. Her ayın en geç 12’sine kadar tüm kamu personelinin maaşlarının ilgili banka hesaplarına aktarılmış olması gerekirken, BES Genel Merkezine ulaşan bilgilere göre 15 Ocak 2010 Cuma günü saat 15.00’a kadar; Diyarbakır, İskenderun, Kars, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Trabzon ve Zonguldak’ta çalışan SGK personelinin maaşları ilgili banka hesaplarına aktarılmadığı görüldü.
TEKNİK GEREKÇE
Konuyla ilgili olarak 15 Ocak 2010 Cuma günü saat 11.30 sularında SGK Başkanının Yönetim Kurulu toplantısında olması nedeniyle SGK Başkanının Özel Kalemiyle BES arasında yapılan görüşmede, kurum tarafından sadece 70 personelin maaşıyla ilgili bir sorun yaşandığının tespit edildiği ve bunun da en kısa süre içerisinde çözüleceği bildirildi. Ancak 18 Ocak 2010 Pazartesi günü itibariyle, söz konusu illerdeki personelin bir kısmının sorunu çözülmüş olmakla birlikte, aynı sorunun halen devam ediyor. BES Genel Merkezi’nin tekrardan SGK Başkanlığı’yla yaptığı görüşmede bu konuda SGK tarafından çözülmesi gereken teknik sorunların çözüldüğü ancak ilgili bankaların bilgisayar altyapılarındaki sorunlar nedeniyle personelin bir kısmının halen maaş almakta güçlükler yaşadığını bildirdi. Ancak sorun halen devam ediyor.
ÖZÜR DİLENSİN
BES Genel Merkezi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Başkanlığı yetkilileri başta olmak üzere bu konuyla ilgili tüm kişi ve kurumları sorumluluğa davet etti. Yaşanan aksamaya yol açanlarla ilgili olarak gerekli idari işlemlerin başlatılmasını isteyen BES, ikramiye, fazla mesai ve performans bedeli ödemesi geciken SGK personelleri ile 15 Ocak itibarıyla maaşlarını alamayan tüm SGK personelinden, SGK Başkanlığınca özür dilenmesini de talep etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İZLENİM

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileriyle omuz omuzayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...