19 Ocak 2010 00:00

TEKEL’e destek zamlara öfke

ANKARA’da TEKEL işçilerinin genel grev çağrısı yaptığı büyük mitingi gerçekleşirken, Kayseri halkı da yeni yıl zamlarına karşı sokaktaydı.

Paylaş

ANKARA’da TEKEL işçilerinin genel grev çağrısı yaptığı büyük mitingi gerçekleşirken, Kayseri halkı da yeni yıl zamlarına karşı sokaktaydı.
TEKEL işçilerinin yaptığı genel grev çağrısının, insanca yaşamak isteyen herkesin derdinin dermanı olacak bir çağrı olduğunun vurgulandığı mitingde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, “400-500 lira asgari ücreti bile çok gören patronlar var ülkemizde. TEKEL işçileri mücadelelerini kazanırsa eğer, bu işçilere emekçilere örnek olacaktır” diye konuştu. AKP’nin, nerede bir hak arama mücadelesi olsa oraya saldırdığını vurgulayan Karakaya, “AKP ve patronlar korkuyor ve saldırıyor. Bu ülkede insanca yaşamak için daha fazlasına sahip olmak gerekiyor ” dedi.
Haber-İş, TÜMTİS, DİSK’e bağlı Genel-İş ve Tekstil, Eğitim Sen, SES, BES ve Eğit-Der ile Organize Sanayi Bölgesi’nden örgütsüz işçilerin çağrıcılığını yaptığı mitinge, EMEP, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu ve Kayseri İşçi Kurultayı düzenleyicileri de katıldı. (Kayseri/EVRENSEL)



ÖNCEKİ HABER

İstanbul varoşlarında zamlara tepki

SONRAKİ HABER

Bu kadarına pes doğrusu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...