19 Ocak 2010 00:00

İstanbul varoşlarında zamlara tepki

AKP’nin, kendisinden önceki hükümetler gibi sıkıştığında temel ihtiyaç maddelerine zam yapmasına bir tepki de Alibeyköy, Nurtepe gibi yoksul semtlerinden geldi.

Paylaş

AKP’nin, kendisinden önceki hükümetler gibi sıkıştığında temel ihtiyaç maddelerine zam yapmasına bir tepki de Alibeyköy, Nurtepe gibi yoksul semtlerinden geldi. Zamların zaten yoksul olan halkın yaşamını daha da çekilmez hale getirdiğini söyleyen emekçiler, bir taraftan zamların geri çekilmesini isterken, diğer taraftan da yıkılmak istenen evlerine sahip çıktılar.
Emek Partisi Eyüp İlçe Örgütü’nün çağrısı üzerine yapılan kitlesel yürüyüşe, çevrede bulunanlar da alkışlarıyla destek verdiler. Ehlibeyt Vakfı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Binevler Gülpa önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş esnasında mahalle halkının camlara çıkıp alkışlar eşliğinde sloganlara katılımı dikkat çekti. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında, “Biz çok mu zenginiz de dünyanın en pahalı elektriğini, suyunu, doğal gazını, benzinini kullanıyoruz” diye soruldu.
‘SADAKA TOPLUMU’
Basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Eyüp İlçe Başkanı Ünsal Türkoğlu, “Sözde halkın yanında olduğunu iddia eden AKP Hükümeti, yaptığı icraatlarıyla, yoksullaşan halktan sadaka toplumu yaratma peşindedir” diye konuştu.
Türkoğlu, Meclis’teki CHP, MHP gibi muhalefet partilerinin derdinin de işsizlik, yoksulluk, halkı canından bezdiren zamlar olmadığını; halkın sorunlarından uzak olduklarını belirtti.
Mahalle halkına seslenen Türkoğlu, “Biz çok mu zenginiz de dünyanın en pahalı elektriğini, suyunu, doğal gazını, benzinini kullanıyoruz” diye sordu.
Sözlerini “Çok yakında et yiyemeyen, süt içemeyen bir toplum haline geleceğiz” diye sürdüren Türkoğlu, “İSKİ, suya 2007’de kuraklık dedi yüzde 134, 2008’de yüzde 15, 2009 Temmuz ayında da yüzde 8.5 zam yaptı. Hangi işçinin ücreti, hangi memurun maaşı son iki yılda bu kadar arttı?” diye konuştu. İGDAŞ’ın doğal gaza yaptığı zamlardan dolayı birçok evde yeniden kömür sobaları kurulduğunu anlatan Türkoğlu, çocukları boş beslenme çantası ile okula gönderirken, pazardan elleri boş döner olduklarını sözlerine ekledi.
İKİYÜZLÜLÜĞE DİKKAT!
Nurtepe’de 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eylem, grevdeki TEKEL ve itfaiye işçileriyle dayanışmak amacıyla oluşturulan platform tarafından gerçekleştirildi. Hacı Ethem Üktem İlkokulu önünde toplanan eylemciler, Sokullu Caddesi boyunce yürüdüler. 1 kilometrelik yürüyüşün ardından Emek Partisi Kağıthane İlçe Yöneticisi Şenay Kumuz tarafından yapılan açıklamada, halkın öfkesi kabarırken TEKEL işçilerini ziyaret eden düzen partilerinden CHP ve MHP’nin ikiyüzlü politikalarına alet olunmaması gerektiği vurgulandı. Mücadelelerini kazanımla sonlandıran demiryolu çalışanları ve TEKEL işçilerinin izinden gidilmesi çağrısında bulunuldu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

IMF ile görüşme trafiği hızlandı

SONRAKİ HABER

TEKEL’e destek zamlara öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...