19 Ocak 2010 00:00

Bu fotoğraf korkuttu!

TEKEL işçileri önceki gün mücadelelerine destek veren 100 bin işçiyle Ankara sokaklarındaydı. İşçilerin Ankara sokaklarında yankılanan sesi AKP iktidarını korkuttu.

Paylaş

TEKEL işçileri önceki gün mücadelelerine destek veren 100 bin işçiyle Ankara sokaklarındaydı. İşçilerin Ankara sokaklarında yankılanan sesi AKP iktidarını korkuttu.
TEKEL ile ilgili ilginç açıklamalarıyla tanınan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Ben, toplumsal muhalefetin genişlemesinden, büyümesinden, bir cephe haline gelip sokaklara çıkmasından memnun değilim. Bir siyasetçi olarak bundan çekinirim, endişe ederim.”
SOKAK BİZİ ÜRKÜTÜYOR
Arınç, TRT-1’de yayınlanan “Politik Açılım” adlı programda yaptığı açıklamalarda, hükümet olarak sokaktaki toplumsal muhalefetin büyümesinden ürktüklerini itiraf etti. Arınç korkusunu şu sözlerle dile getirdi: “Ben, toplumsal muhalefetin genişlemesinden, büyümesinden, bir cephe haline gelip sokaklara çıkmasından memnun değilim. Bir siyasi iktidar bundan memnun olmaz. Parlamentonun içindeki siyasi partilerin eleştirisi veya bizi yıpratmasına biz gülüp geçiyoruz. Çünkü hiç etkili değiller ama karşımızdaki muhalefet sokağa çıkar da bunun içerisinde hanım kardeşlerimiz, gençler, onların yavruları çıkar ve bunlar üzerinden iktidar yıpratılmaya çalışılırsa ben bir siyasetçi olarak bundan çekinirim, endişe ederim.”
‘BİRAZ DAHA FAZLA VERMEMİZ LAZIM’
Arınç işçilerin eşleri ve çocuklarıyla sokağa hakları için çıkmasından duydukları endişeyi gidermek için, hakkını arayanlara “Haklarından biraz daha fazla” vermeleri gerektiğini belirtti: “Dolayısıyla eczacılara karşı biz ne yapabiliyorsak yapmamız lazım.TEKEL işçilerine karşı hakları verilecekse belki biraz daha fazlasını vermemiz lazım.”
SENDİKALARA KIZDI!...
Arınç ayrıca, TEKEL işçilerinin 4-c statüsünde belki biraz daha iyileştirme yapılabileceğini, bütçe imkanları doğrultusunda olanakların gözden geçirilebileceğini belirtti. Açıklamasında, sendikaların kendileriyle bu konuda mutabık kalmış olmalarına rağmen eylemliliğin devam etmesinin kendilerini kızdırmakta olduğunu da vurguladı.
BAŞBAKAN DA KIZIYORMUŞ!
Daha önce 4-c statüsündeki iyileştirme konusunda sendika yöneticileriyle anlaşmış olduklarını belirten Arınç, “TEKEL işçilerinin mensup oldukları sendikanın başkanı ve daha üst kurulun başkanı ‘Bu bizim için yeterlidir, bundan daha iyisi olmaz’ noktasına gelmişken bugün birisinin bir vesile ile bunları sokağa çıkaracak noktaya gelmesi Sayın Başbakan’ı fevkalade üzüyor ve sinirlendiriyor” şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

MEYDANA ÇAĞIRMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Özelleştirmeye karşıyız”, “Alanlara inin en önde biz olacağız” diyerek TEKEL işçilerinden oy istemişti. Gazetemizin ortaya çıkardığı 2001 yılına ait kayıtlarda Arınç Ankara’da Türk-İş’te düzenlenen toplantıda inanması zor olsa da şöyle konuşmuştu: “Meydanlara gelin, sizin en önünüzde, sizinle birlikte gerekirse polisten cop yemek de dahil sizin meselenizi haykıracağız.” Arınç haberin gazetemizde çıkmasının ardından ise yaptığı açıklamada “TEKEL işçilerinin 2001’deki eylemi ile şimdiki farklı” demişti. İki dönem arasındaki en önemli fark, Arınç’ın ve partisinin bugün iktidarda olması.
ÖNCEKİ HABER

TÜRKİYE’DE BİR DAHA DARBE OLUR MU?

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...