19 Ocak 2010 00:00

Kartal’da halk toplantısı

Kartal Belediyesi cumartesi günü halkı bilgilendirme toplantısı yaptı.

Paylaş

Kartal Belediyesi cumartesi günü halkı bilgilendirme toplantısı yaptı. Kartal eko-pazarının yanındaki çadır salonda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz ve başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları ve Kartal’da kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olan halk katıldı. Toplantının gündemi, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 73. maddesinde yapılmak istenen değişiklikler oldu. Taslağa ilişkin konuşan Belediye Başkanı Öz, taslak üzerinde gerekli incelemeyi yaptıklarını ve itirazlarını bildirdiklerini söyledi. Halkın içinde olmadığı hiçbir projede olmayacaklarını söyleyen Öz, “Kartal’da, E-5’in altı ve üstü olmak üzere, neredeyse her mahalle bu uygulamanın kapsamı içine alınmış durumda” dedi. İlçe belediyelerinin yetkilerinin kısıtlandığına dikkat çeken Öz, “Mülk sahibi vatandaşlara katılım payı getiriliyor. Harç oranları yükseltiliyor” dedi.
Konuşmasının ardından muhtarların, dernek başkanlarının ve vatandaşların sorularını yanıtlayan başkan Öz, “Biz halkı bilgilendirme görevimizi yapmaya devam edeceğiz. İşin olumlu yanı, vatandaşların örgütlenmiş olmaları ve kendi haklarını koruma ve savunma bilinci, çabası içinde olmalarıdır” şeklinde konuştu.
Hürriyet Mahallesi Dernek Başkanı Niyazi Şahin,”Sesimizi Ankara’ya en güçlü şekilde duyurmak hedefimiz olacaktır” dedi. Söz alan mahalle muhtarları ise, bilgilendirme toplantılarının mahallelerde yapılmasını önerdiler. (İstanbul/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

İkizdere’de düzenlenen Su Meclisi toplantıları sona erdi

SONRAKİ HABER

Hekimin sağlığını bozacak yasa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...