19 Ocak 2010 00:00

Afganistan’ın kalbine Taliban saldırısı

AFGANİSTAN’ın başkenti Kabil’de, 20 Taliban militanı eş zamanlı olarak hükümet binalarına saldırı düzenledi.

Paylaş

AFGANİSTAN’ın başkenti Kabil’de, 20 Taliban militanı eş zamanlı olarak hükümet binalarına saldırı düzenledi. Saldırı sonrasında durumun kontrol altına alındığı açıklandı. Taliban militanları tarafından kuşatılan alışveriş merkezinin kontrolünün de Afgan güvenlik güçlerine geçtiği bildirildi. Olayda, 5 militanın öldürüldüğü açıklanırken, binadan dumanların yükseldiği belirtildi.
Devlet Başkanlığı Sarayı ve Adalet Bakanlığı’nın yakınındaki Büyük Afgan Alışveriş Merkezine giren ve binayı ateşe veren militanlar daha sonra binadan çıkmadan olay yerine gelen güvenlik güçleriyle çatıştı. Kentin çeşitli bölgelerinden de çatışma ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar Merkez Bankası ile kentin lüks otellerinden Serena Oteli çevresinde yaşandı.
HEDEF BAKANLIKLARDI
Kabil’deki çatışmaların, bir intihar komandosunun Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin Devlet Başkanı Sarayı yakınlarında kendini havaya uçurmasından sonra başladığı belirtildi.
Saldırının, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı başkente bile militanların sızabildiğini gösterdiği yorumları yapılırken, militanların Devlet Başkanlığı Sarayı, bakanlıklar ve Merkez Bankası binası yakınlarına kadar gelebildiğine dikkat çekildi.
Taliban’a ait bir İnternet sitesinde yayımlanan bildiride, militanların özellikle Devlet Başkanlığı Sarayı, Merkez Bankası, Sanayi ve Madencilik Bakanlığı ile Serena Oteli’ni hedef aldığı vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü, çatışmalarda çoğu sivil 13 kişinin yaralandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Venezuela, Exito’yu kamulaştırıyor

SONRAKİ HABER

Ukrayna’da ibre Rusya’ya döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...