19 Ocak 2010 00:00

Avatar, ödüllenmeye başladı

Amerikan film ve dizilerine verilen Altın Küre ödüllerinin 67’ncisi sahiplerini buldu.

Paylaş

Amerikan film ve dizilerine verilen Altın Küre ödüllerinin 67’ncisi sahiplerini buldu. Geçen yılın en çok konuşulan filmi Avatar, en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini alarak geceye damgasını vurdu.
Mart ayında verilecek olan Oscar ödüllerinin habercisi sayılan Altın Küre ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. ‘Kırmızı Halı’ seremonisinde yer alan Morgan Freeman, Nicole Kidman ve Sigourney Weaver gibi ünlüler, Haiti’deki depreme dikkat çekmek için kırmızı kurdela taktılar.
Olmayan bir gezegende geçen bir doğaya sahip çıkma hikayesi anlatan ve büyük bir ticari başarı elde eden Avatar filmi de, yılın ilk ödülünü almış oldu. e2’de yayınlanan dizilerden ‘Mad Men’ bir kez daha En İyi Dizi seçilirken, ‘Dexter’daki rolüyle Michael C. Hall da drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 6 dalda adaylıkla Altın Küre’nin favorisi olan ‘Aklı Havada’ sadece En İyi Senaryo ödülünü kazanırken, en fazla adaylık alan bir diğer film ‘Nine’ ise törenden eli boş döndü.
En İyi Film Ödülü’nü alırken Yönetmen James Cameron, ‘‘Dünyanın en önemli işini yapıyoruz’’ diye konuştu. En İyi Yönetmen ödülünü de yine ‘Avatar’la Cameron kazandı.
BRIDGES VE DOWNEY JR.
Drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ‘Crazy Heart’ ile Jeff Bridges kazandı. Bütün salonun ayakta alkışladığı Bridges, ‘‘Benim fazla takdir görmemiş profilimi ezip geçiyorsunuz’’ diyerek sözlerine başladı. Müzikal-Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülüne uzanan isim ise, ‘Sherlock Holmes’ ile Robert Downey Jr. oldu.
Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ise ‘The Blind Side’ ile Sandra Bullock kazanrken, Müzikal-Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü bu dalda iki filmle aday olan usta oyuncu Meryl Streep kazandı.
Drama dalında En İyi Dizi ödülünü geçen sene olduğu gibi bu sene de e2’de yayınlanan ‘Mad Men’ kazanırken, Müzikal-komedi dalında En İyi Dizi ‘Glee’ oldu.
Drama dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ‘Dexter’ ile Michael C. Hall kazandı.
DE NIRO’NUN ELİNDEN ÖDÜL
Gecenin en anlamlı ödülü, Cecil B. DeMille Ödülü yaşayan en büyük yönetmenlerden Martin Scorsese’ye verildi. Usta yönetmene ödülünü birçok filminde rol verdiği Oyuncu Robert DeNiro ve son dönem filmlerinde birlikte çalıştığı yıldız Leonardo DiCaprio verdi. DeNiro, Scorsese’yi ‘Sen olmasaydın ben de olmazdım’ diye sunarken DiCaprio da, akıl hocası olan bu dev adama ödülü sunmaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi.
Ödül kazanan diğer isimler arasında Müzikal-Komedi dalında En İyi Film ödülünü alan ‘Felekten Bir Gece’, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi), En İyi Senaryo dalında Aklı Havada, En İyi Yabancı Film dalında Beyaz Bant (Michael Haneke), Mini Dizide En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında John Lithgow (Dexter) yer aldı.
BİR ÖDÜL DE ELEŞTİRMENLERDEN
Bu arada, 15’incisi düzenlenen sinema eleştirmenlerinin seçimi Annual Critics’ Choice Awards yine Avatar ağırlıklıydı. “Avatar” en iyi film ödülünü alamadı ama en fazla ödül alan film oldu. Film, “En iyi aksiyon filmi” dahil altı dalda ödüle layık görüldü. En iyi film ve en iyi yönetmen ödülü ise Kathyn Bigelow’un “The Hurt Locker” filmine gitti.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Turabdin Süryanileri Diyarbakır’da

SONRAKİ HABER

Güvercinin sırrı ‘KAFES’TE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...