20 Ocak 2010 00:00

Emek ve meslek örgütleri TEKEL için bir araya geldi

KESK ve DİSK’in çağrısıyla dün işçi ve memur konfederasyonları ile meslek birliklerinin yöneticileri bir araya geldiler.

Paylaş

KESK ve DİSK’in çağrısıyla dün işçi ve memur konfederasyonları ile meslek birliklerinin yöneticileri bir araya geldiler.
KESK Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya KESK Genel Başkanı Sami Evren, Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Memur-Sen Basın Sekreteri Halit Ortaköy, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Murat Akkaya ve Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu katıldı. Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu mazaret bildirerek yer almadığı toplantıya, Hak-İş’ten herhangi bir temsilci de katılmadı.
Toplantının ardından KESK ve DİSK genel başkanları basına bilgi verdi. KESK Başkanı Sami Evren, TEKEL işçilerinin direnişi, özelleştirmeler, işten atmalar ve çalışma yaşamındaki anti demokratik uygulamalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. TEKEL işçileriyle dayanışmanın ötesinde, onların mücadelesini nasıl büyütebileceklerini konuştuklarını kaydeden Evren, Pevrul Kavlak’ın toplantı halinde olan Türk-İş Yönetim Kurulu’na önerileri ileteceğini söyledi. Öneriler konusunda açıklama yapmayan Evren, toplantıda işçi ve memur konfederasyonlarının bundan sonra da biraraya gelme ve eylem planı hazırlama konusunda karara varıldığını açıkladı.
TEKEL işçilerinin sorununun aciliyetinin farkında olduklarının altını çizen Evren, en kısa sürede emek örgütlerinin bir eylem planı çıkarma sorumluluğunun olduğunu söyledi. Evren, işçi ve memur konfederasyonlarının alacağı karara meslek örgütlerinin destek vereceğini ifade etti.
DİSK Genel Başkanı Süleyman ÇElebi de, TEKEL işçilerinin sorununu çözülmesi konusunda atılacak her adımı konuşarak, mutabakata varmak istediklerini, ancak biraraya gelişlerinin TEKEL işçileriyle sınırlı kalmayacağını söyledi. Sendikal hareketin saldırı altında olduğunu belirten Çelebi, bir bütün olarak bu saldırılara karşı, ama acil olarak da TEKEL işçileriyle dayanışmayı etkin kılacak eylemler yapmayı amaçladıklarını dile getirdi. “Genel grev konuşuldu mu?” sorusuna Çelebi, “Genel grevi konuşmak yerine, caydırıcı eylem neyse onu yapmayı konuştuk” yanıtı verdi.
Türk-İş yönetim Kurulu toplantısının sonucunu teyakkuz halinde bekleyeceklerini belirten Çelebi, ikinci toplantının akşam saatlerinde gerçekleşebileceğini söyledi. Çelebi, bütün araçları kullanmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.
GENEL GREV TALEBİ
Bu arada Toplantıdan haberdar olan TEKEL işçilerinin oluşturduğu bir heyet KESK Genel Merkezi’ne gelerek toplantı öncesi emek ve meslek örgütleri temsilcilerinden “genel grev” yönünde karar alınmasını istediler. İşçiler toplantı öncesi KESK , DİSK,TEB ve TTB temsilcileriyle süre görüşme yaptılar. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kent AŞ işçileri CHP önünde eylemde

SONRAKİ HABER

Tabanda birlik ve seferberlik çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...