20 Ocak 2010 00:00

Türker’de eylemler de ücret sorunu da sürüyor

KOCAELİ Serbest Bölgesi’nde bulunan Türker Tersanesi’nde ücret sıkıntısı devam ediyor.

Paylaş

KOCAELİ Serbest Bölgesi’nde bulunan Türker Tersanesi’nde ücret sıkıntısı devam ediyor. Armatörden parasını alamadığını iddia eden Türker, taşeron firmalara ödeme yapmıyor. Yaşanan ücret sıkıntısı nedeniyle, 21 Kasım’da eylem yapan işçiler, tersaneden 5-6 aylık birikmiş ücretlerin verileceği sözünü alarak eylemlerine son vermişlerdi, ancak tersane işçilere, bir aylık ücretlerinin yarısını ödemişti. O günden beri başka ücret alamayan işçiler tekrar eylem yaptı. İş başı yapmayarak KOSBAŞ müdürlüğüne kadar yürüyen işçilere, taşeron firma sahipleri de eşlik etti. İşçilerin aralarından seçtikleri dört kişi, KOSBAŞ müdürüyle konuşarak işçilerin durumunu anlattı.
KOSBAŞ müdürlüğünden Türker tersanesine bir yazı yazılarak, eylemin tekrarlanması halinde tersaneye dört ay kapatma cezası verileceği bildirildi. Pazartesi günü iş yerine giden işçiler iş başı yapmayarak birikmiş ücretlerinin verilmesini istedi. Saat 3’e kadar bekleyen işçiler, tersanenin 15 Şubat’a kadar olan birikmiş ücretlerin ödeneceği sözünü vermesi üzerine iş başı yaptılar.
İSTERSE ÖDER
Ücretlerin ödenmemesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten bir tersane işçisi “Aylardır ücretlerimizi alamıyoruz, eylem yapınca tersane patronu, bir aylık ücretimizin yarısını vermeyi teklif etti kabul etmedik, birikmiş paramızı almadan iş başı yapmayacağız, evine haciz gelen arkadaşlarımız var, faturaları, borçları ödeyemiyoruz, çocuğumuz hastalandığında doktora götüremiyoruz, tersane patronu zengin, dışarıda fabrikaları kamyonları var isterse ücretimizi öder, biz sadece hakkımızı istiyoruz daha fazlasını değil” şeklinde konuştu
(Kocaeli/EVRENSEL)
Barış Kara
ÖNCEKİ HABER

ASMMMO 20 yaşında

SONRAKİ HABER

Atık yağ denetiminde feci tablo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...