20 Ocak 2010 00:00

Valiye göre yoksulluğun nedeni taş atan çocuklar

DOĞU Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) 9. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan ...

Paylaş

DOĞU Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) 9. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu ve DASİDEF Genel Başkanı Mustafa Yıldız, bölge halkını ‘Avantajları kullanmak yerine dezavantajların propagandasını’ yapmakla suçlayarak, yatırımları ‘taş atan çocukların’ engellediğini öne sürdü.
FATURAYI HALKA KESTİLER
Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) ev sahipliğinde yapılan Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) 9. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Van Valisi Münir Karaloğlu ve işverenlerle dernek temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karaloğlu, bölgedeki yoksulluğu ‘akla ziyan’ sözlerle açıkladı. Vali Karaloğlu, “Doğu Anadolu’nun birçok avantajı var, ancak bölge insanı, bu avantajları konuşmak yerine dezavantajların propagandasını yaparak bunu bir ağlama kültürü haline getirdi” dedi. Bölgenin yoksulluğundan ‘taş atan çocukları’ sorumlu tutan Vali Karaloğlu, bölgede meydana gelen toplumsal olaylarda 3-5 çocuğun taş atarak bölgeyi televizyonlarda kötü tanıttığını, insanların bu olanları güvenlik tehlikesi olarak gördükleri için yatırım yapmadıklarını ileri sürdü.
DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız ise “Bölge insanı şimdiye kadar bütün enerjisini olumsuzlukları dile getirerek mazeret üretmeye alışmış” dedi.
(VAN)


ÖNCEKİ HABER

Bölgede orman katliamı

SONRAKİ HABER

Sınıfınızı bilin, mücadele edin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...