20 Ocak 2010 00:00

TEKEL iŞÇiLERi MECLiS’TE

Ankara’da 36 gündür eylem yapan TEKEL işçileri, seslerini hükümete duyuramayınca muhalefet partilerinden destek arayışına girdi.

Paylaş

Ankara’da 36 gündür eylem yapan TEKEL işçileri, seslerini hükümete duyuramayınca muhalefet partilerinden destek arayışına girdi. BDP, CHP ve MHP grup toplantılarına katılan TEKEL işçileri, sorunlarına sahip çıkılması çağrısında bulundu. Liderler de konuşmalarında TEKEL işçilerini unutmadı.
SONUNDA SIRA TEKEL’E GELDİ
Meclis’teki ilk grup toplantısını MHP yaptı. İzleyiciler arasında tanıdık simalar vardı. Kucaklarında çocukları ile MHP grubuna katılan TEKEL işçileri, istedikleri sonucu aldı. Bahçeli, uzun konuşmasının sonunu TEKEL işçilerine ayırdı. Bahçeli, “Ben hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı TEKEL işçileriyle girdikleri inatlaşmadan bir an önce vazgeçmeye ve talep ettikleri masumane istekleri yerine getirmeye davet ediyorum. İşçilerin özlük hakları korunarak, değişik kamu kurumlarına nakilleri bir an önce yapılmalı” dedi.
Bahçeli’nin konuşması bittikten sonra, TEKEL işçileri hükümete seslenerek, “36 gündür soğuktayız. Bize kimse sahip çıkmayacak mı?” diye çağrıda bulundu.
İŞÇİLERİ SELAMLADI
TEKEL işçilerinin ziyaret ettiği ikinci grup BDP oldu. Önce BDP grup başkan vekilleri Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile görüşen işçiler, daha sonra grup toplantısına katıldılar. BDP Meclis Grubu Başkanı Nuri Yaman, konuşmasına, TEKEL işçilerini selamlayarak başladı. İşçilerin haklı mücadelesine destek verdiklerini ifade eden Yaman, hükümetten sorunu bir an önce çözmesini istedi.
BDP AYAKTA ALKIŞLADI
Yaman, işçilerin 36’ncı güne giren mücadelesinin ayakta alkışlanmasını isteyince, grubu izleyen herkes ayağa kalkarak işçileri alkışladı. Toplantıdaki alkış tufanına Yaman da kürsüden eşlik etti.
BDP’li milletvekilleri de daha önceden hazırlanmış dövizleri açtılar. Dövizlerde, “TEKEL işçilerinin onurlu direnişlerini selamlıyoruz”, “TEKEL işçileri ölüyor, haberin var mı Başbakan?” yazıyordu.
BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?
TEKEL işçilerinin son durağı CHP grup toplantısı oldu. İşçiler burada da destek istediler. İşçilerin ziyaret ettiği grup toplantısında Baykal da işçilerin sorunlarına değinmeden edemedi. İstanbul’un Avrupa’nın kültür başkentlerinden birisi ilan edilmesi konserlerine trilyonlarca lira harcandığına dikkat çekti. Baykal, “İstanbul bir büyük şenlik yaşadı. Öte yanda, Ankara’da işini kaybetmemek için büyük bir mücadeleye girmiş olan TEKEL işçilerinin vermekte olduğu ekmek kavgası! Bu çelişki, bu tablo, Türkiye’nin gerçek manzarasını anlamamıza yardımcı olur” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bakanlığa suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Siirtli fıstık üreticisinin zararları karşılanacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa