17 Şubat 2011 05:36

Öfke gününde polis saldırısı

BAHREYN’de muhalefetin çağrısıyla “Öfke Günü” adı altında yapılması planlanan hükümet karşıtı gösterilere polis saldırdı.Güvenlik güçleri, ülkenin güneybatısındaki Karzakan şehrinde bir Şii köyünde gerçekleşen eylemde, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken, bi

Öfke gününde polis saldırısı
Paylaş

BAHREYN’de muhalefetin çağrısıyla “Öfke Günü” adı altında yapılması planlanan hükümet karşıtı gösterilere polis saldırdı.
Güvenlik güçleri, ülkenin güneybatısındaki Karzakan şehrinde bir Şii köyünde gerçekleşen eylemde, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken, bir gencin yakından vurulduğu bildirildi.
Bahreyn’de çoğunluktaki Şiiler iktidardaki Sünni ailesini kendilerine yönelik olarak sistematik ayrımcılık yapmakla suçluyor. Basra Körfezi’ndeki bu zengin ada ülkesinde muhalefet sokağa çıkmaya hazırlanırken, hükümet, geçen hafta halka 2 bin 650 dolar aile yardımında bulunma sözü verdi. Hükümet aynı zamanda, geçen yılki güvenlik operasyonlarında tutuklanan reşit olmayan kişileri serbest bırakabileceğinin işaretini vermişti.
Başkent Manama’da ise güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartılırken helikopterler tur atıyor.

ÖNCEKİ HABER

İran’da Mısır ve Tunus’a destek yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Yemen’de gösteriler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...