20 Ocak 2010 00:00

Yeni Tiyatro gündemi Yılmaz Onay’la tartışıyor

YENİ Tiyatro Dergisi’nin 15. sayısı çıktı.

Paylaş

YENİ Tiyatro Dergisi’nin 15. sayısı çıktı. Derginin bu sayısındaki kapak konusu “Zuhal Olcay ve Lemi Bilgin’le Söyleşi”; Zuhal Olcay bu sezon Tiyatro Stüdyosu’nda oynadığı “Şölen” adlı oyunu ve “oyunculuğunu” konuşurken; Lemi Bilgin Devlet Tiyatroları’nın Küçükçekmece’de açtığı “Cennet Sahnesi” vesilesiyle, “60. Yılda 60Yerli Oyun ve 60 Sahne” projesini anlatıyor.
Türk Tiyatrosu’nun “yaşayan” en önemli değerlerinden olan, Yazar, Yönetmen, Çevirmen ve Düşün Adamı Yılmaz Onay’la Sema Göktaş “Gündem Tartışmaları” başlığıyla bir “söyleşi dizisi” başlatıyor.
Televizyondaki açık oturum gibi düşünülen bu ay ki “Gündem”in konu başlıklarında İstanbul Bienali, Devlet Tiyatroları’nın “60 Yerli Oyun Projesi”, Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği’nin Türk Tiyatrosu’ndaki Konumu’nun değerlendirilmesi bulunuyor. .
BOL BOL ELEŞTİRİ
Başak Sakızoğlu’nun “Şölen” oyununun “eleştirisi”ni yaptığı Yeni Tiyatro Dergisi’nin Ocak 2010 sayısında, pek çok “eleştiri” daha göze çarpıyor. Burak Akyüz, Galataperform’da Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Üçüncü Evren” oyununun eleştirisini yaparken, İhsan Ata, Tiyatro Gerçek’te sahnelenen, “Van Gogh”u ele alıyor. Hasip Akgül ise, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun 20 yılı vesilesiyle Semih Çelenk’in yazıp yönettiği “Heccav: Şair Eşref” oyununa “İlginç bir eleştiri” denemesinde bulunuyor. Ege Işık, Friedrich Dürrenmatt’ın “Uyarca” adlı oyununun eleştirisini “kuramsal dramaturgi” bağlamında gerçekleştiriyor. Okday Korunan, “Algı - Anlam - Alımlama: Göstergebilim” başlıklı denemesinde “ilginç” saptamalarda bulunuyor. Burcu Aksakal, Ankara Ekin Tiyatrosu için hazırlanan “dosya”da Faruk Güvenç’le “Tiyatronun 20 yıllık serüvenini” konuşuyor. Ceren Olpak, ise, Semih Çelenk’le, “Heccav: Şair Eşref” ve “tiyatronun 20 yılı”nı değerlendiriyorlar.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Oyuna gelmeyin, birlik olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...