21 Ocak 2010 00:00

BTS’den 1 günlük açlık grevi

BTS üyeleri, TEKEL işçilerine destek vermek için İstanbul ve İzmir’de bir günlük açlık grevi yaptı.

Paylaş

BTS üyeleri, TEKEL işçilerine destek vermek için İstanbul ve İzmir’de bir günlük açlık grevi yaptı.
İstanbul’da Haydarpaşa Garı önünde toplanan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri, “TEKEL işçisi yalnız değildir” sloganları atarak, gar duvarına, başlatacakları açlık grevine ilişkin pankart astı.
Burada bir açıklama yapan BTS 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Bektaş, TEKEL işçilerinin bir süre önce eylem başlattığını hatırlatarak, “Bu haklı direnişi hükümet, itfaiyecilerde, eczacılarda, sağlık çalışanlarında ve diğer hak arayan çalışanlarda olduğu gibi şiddet yoluyla bastırmaya çalışıyor. Biz de TEKEL işçisine destek olmak için açlık grevindeyiz” diye konuştu. Açıklamanın ardından, Bektaş’ın da aralarında bulunduğu altı kişi, bir günlük açlık grevine başladı.
İzmir’de de bir günlük açlık grevi yapan BTS üyelerine, KESK İzmir Şubeler Platformu, Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği, DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları, TMMOB ve Balatçık TEKEL işçileri de destek verdi. Basmane Tren Garı’nda bir araya gelen BTS üyeleri, eyleme başlamadan önce basına açıklama yaptılar. KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Kılıç, İzmir’deki emek örgütlerinin cuma günü saat 17.00’de Basmane Meydanı’nda toplanarak AKP önüne yürüyeceğini duyurdu. Kılıç, tüm İzmirlilerin bu eyleme katılarak TEKEL işçilerine destek vermesini istedi. Balatçık Yaprak Tütün İşletmelerinde çalışan kadınlar adına konuşan TEKEL işçisi Vesile Turnagöl, TEKEL işçilerinin mücadeleye devam edeceğini ifade etti. Genel-İş 4 No’lu Şube Başkanı Erkan Karaca da, TEKEL işçilerinin başarıya ulaşabilmesi için alınacak her türlü eylem kararına katılacaklarını belirtti. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

‘Kararı almak değil uygulamak önemli’

SONRAKİ HABER

Konfederasyonlar anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...