21 Ocak 2010 00:00

‘Kararı almak değil uygulamak önemli’

HARB-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, işçi konfederasyonları başkanlarının Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ile yaptığı görüşmede...

Paylaş

HARB-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, işçi konfederasyonları başkanlarının Çalışma Bakanı Ömer Dinçer ile yaptığı görüşmede, TEKEL işçilerinin de konuşulmuş olabileceğini söyledi. ANKA’nın sorularını yanıtlayan Kalfa, Türk-İş genel başkanı ve hükümet yetkililerinin, genel mali sekreterle birlikte sürekli görüşmeler yaptığını belirtti.
Genel grev çağrısı yaptıklarını söyleyen Kalfa, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun bunu tekrar değerlendireceğini açıkladı. Kalfa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel grev kararını almak çok kolay, ancak yaşama geçirmenin güçlükleri var. Bu karar alındıktan sonra başarmak gibi bir sorumluluk var.”
YARIM SAAT DE OLSA...
DİSK ve KESK’in olası bir genel greve destek vereceklerini açıklamalarına rağmen Türk-İş’in neden bu konuda çekinceli durduğu sorusu üzerine Kalfa, şöyle dedi: “Genel greve dünden hazır olmak, alınan kararı dört dörtlük yaşama geçirmekle sağlanırsa önemlidir.
Siyasal iktidara karşı Türk-İş Başkanlar Kurulu, hükümeti geriletmek adına 14 maddeyle hükümeti uyardı. Orada bile 1 saat, 2 saat, 3 saat, 4 saat iş bırakma diye tırmandırarak aldığımız kararlarda 1. günkü başarımız, 2. haftaki başarımız, 3. haftanın sorgulanması, 4. haftada 4 saat yerine 1 saatlik başarının sağlanmasıyla ilgili kaygılar taşıyoruz. O nedenle önce yapabileceklerimizi tespit edip, önce gerçekten yarım saat de olsa, Türk-İş’e bağlı 700 bin üyemiz var, 700 bin üyemizle o yarım saati başarmalıyız.”
EKSİKLİKLER VAR
Kalfa, bir saatlik işe geç başlama eylemlerine yeterince uyulmadığını kaydederek, “1 saat bile olsa, tüm demokratik kitle örgütleriyle Türkiye’de hayatı bir saat durdurabilmeliydik, olmuyor” diye konuştu.
Ahmet Kalfa, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’in “Türk-İş topluluğu gerekli desteği göstermemiştir” ifadesine ilişkin de şu açıklamayı yaptı: “Türk-İş topluluğu eksikleriyle beraber ilk günden bugüne TEKEL işçisini bağrına bastı. Gönül isterdi ki; Türk-İş topluluğundaki sendikalar, daha ilgili ve daha sahip çıkan politikalar izleselerdi. Burada noksanlık var ama Türk-İş topluluğu ve Başkanlar Kurulu’nun, başından sonuna kadar bu mücadelenin yanında olduğuna inanıyorum.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL’de anlaşmaya doğru mu?

SONRAKİ HABER

BTS’den 1 günlük açlık grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...